חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

משטרת מרחב חוף / מטה מרחב חוף - חיפה נ' סמודי

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום חיפה
34087-11-13
18.11.2013
בפני :
אורית קנטור

- נגד -
:
משטרת מרחב חוף / מטה מרחב חוף - חיפה
:
איאד סמודי
החלטה

החלטה

החשוד נעצר היום בשעה 08:30 בחשד לביצוע עבירות של שבל"ר ונטישה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו וכניסה לישראל שלא כחוק.

החשד הסביר ביחס לעבירת השבל"ר הוא ברמה נמוכה, ועל כך בהמשך.

אשר לעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק, אין חולק כי החשוד אינו אזרח ישראלי. בתיק החקירה מצוי מסמך שעל פניו נראה לי תמוהה, הנושא את הכותרת "אישור מאת בית המשפט". מדובר בתצהיר עליו חתום החשוד לפיו הופיע בפני סגן המוציא לפועל בלשכת ההוצל"פ בנצרת בתאריך 21/04/09 והצהיר את העובדות המפורטות באותו תצהיר.

אין מדובר במסמך המהווה אישור לחשוד לשהות בישראל, אין מדובר באישור האוסר על הרחקתו או גירושו, ולא הוצגה לי הנחיית יועץ משפטי אליה מתייחס החשוד בסעיף 5 לתצהיר לפיה לא ניתן להרחיקו אות לגרשו עד סיום הדיון בבקשתו לאחמ"ש במשרד הפנים.

חזקה על המבקשת שתבדוק מהות אישור זה, מאין התקבל ומה תוקפו.

על פניו, אין לחשוד אישור שהייה בישראל.

אשר לעבירת השבל"ר, עיינתי בעדויות ובדוחות הפעולה, ולטעמי ראשית תיאורו של החשוד כפי שנמסר על ידי מי שראה את נהג הרכב נוהג ברכב אינו עולה בקנה אחד לגבי כל פרטי התיאור ביחס לתיאורו של החשוד כשנעצר. יש ליישב סתירה זו שהינה מהותית, שכן לא התקיים קשר עין רצוף בין אלה שראו את הנהג לבין מעצרו של החשוד, שנעצר על ידי שוטרים אחרים.

אשר לעבירה של הפרעה לשוטר, היא כשלעצמה אינה מצדיקה מעצר שכן החקירה בעניין זה הסתיימה.

עיינתי ב- ת/1 הכולל מספר פעולות לביצוע, רק פעולת חקירה מספר 4 מצדיקה את מעצרו של החשוד, כמו גם הבדיקה ביחס לאישור אותו הציג.

לגבי יתר הפעולות, ניתן להשלימן כשהחשוד משוחרר בתנאים.

על כן אני מורה על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 19/11/13 בשעה 10:00.

בשולי הדברים אעיר כי אני רואה את התנהלות המבקשת כפי שהצבעתי עליה לעיל כהתנהלות שאינה תקינה הנוגדת את נוהל המעצרים בבית משפט זה.

כאמור החשוד נעצר בשעה 08:20, והובא לבית המשפט רק בשעה 14:20 לאחר שנחקר בשעה 12:22. לחשוד המתינו בסבלנות תורן הסנגוריה הציבורית, טוען המעצרים, הקלדנית והשופטת.

עיון בתיק מצביע על כך כי לא הייתה כל הצדקה לעיכוב האמור ובית המשפט מורה כי החלטה זו תועבר למת"ח חיפה, נצ"מ אבי אדרי בשים לב לסיכומים אליהם הגיע בית המשפט בישיבה שהתקיימה בנוכחות נצ"מ אדרי, רפ"ק רמי חורי וסנ"צ אמיר גולדשטיין בתאריך 19/05/13. אבקש לקבל את התייחסות הגורמים הנ"ל להתנהלות האמורה.

החלטה זו מהווה אסמכתא למעצר.

ניתנה והודעה היום ט"ו כסלו תשע"ד, 18/11/2013 במעמד הנוכחים.

אורית קנטור, סגנית נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>