משטרת ישראל/ תחנת נתניה נ' קריאף(עציר)

: | גרסת הדפסה
עמ"י
בית המשפט המחוזי מרכז
42372-05-11
24.5.2011
בפני :
צבי דותן

- נגד -
:
משטרת ישראל/ תחנת נתניה
:
דוד קריאף (עציר)
החלטה

החלטה

בפני ערר מטעם המדינה על החלטת בית משפט השלום בנתניה (כב' השופטת עובדיה), מיום 23.5.11 אשר החליטה לשחרר את המשיב למעצר בית מלא בביתו בפיקוחה של אשתו ועל ערבויות כספיות, הכל כמפורט בהחלטה.

המשיב נעצר ביום 22.5.11 בשעת ערב מאוחרת או ביום 23.5.11 בשעה 00:30, לאחר שבוצע חיפוש בפיצוצייה שבבעלותו בנתניה, ונתפסו חומרים שונים החשודים כסם מסוכן, בנגים ומבחנות פלסטיק.

נציג המשטרה טען בבית המשפט קמא כי מדובר בחומר שנכלל לראשונה בפקודת הסמים המסוכנים החל מיום 22.5.11. בית המשפט קמא סבר כי בנסיבות מקרה זה ראוי לשחרר את המשיב למעצר בית בתנאים כספיים משמעותיים ביותר כלשונו, וזאת בשים לב להעדר עבר פלילי כלשהו של המשיב, היותו חולה במחלת סוכרת, והעובדה שהחומר הנחשד כסם נכלל לראשונה בפקודת הסמים המסוכנים רק ערב מעצרו של המשיב.

לכל אלה מתוסף היום נימוק נוסף והוא שמתברר שעד עתה אין המשטרה יודעת מהו החומר שמדובר בו והאם אכן מדובר בסם. העניין נמצא עדיין בבדיקת מעבדה ואין עדיין תוצאות של הבדיקה.

ידועות ההלכות על כך שעבירת סחר בסמים מקימה חזקת מסוכנות ורק במקרים חריגים ויוצאי דופן ניתן להפיג מסוכנות זו בדרך של חלופת מעצר, אולם במקרה דנן כפי שהוברר עתה, עדיין לא ידוע אם אכן מדובר בכלל בסם.

מלבד זאת, נטען לעניין עילת המעצר כי קיימת עילת מעצר של שיבוש הליכי החקירה. בעניין זה אעיר כי בבקשת המעצר שהוגשה בבית המשפט קמא נטענה רק עילת מסוכנות ולא עילת שיבוש. כמו כן יוער כי נציג העוררת לא הצביע על דבר כלשהו המצביע על אפשרות של שיבוש החקירה, מה גם שכל שנותר למיטב הבנתי לעשות בחקירה הזו הוא רק לבדוק את החומר במעבדה, ופעולה זו בודאי אינה ניתנת לשיבוש על ידי המשיב. מכל מקום, כאמור, עילת המעצר בבית המשפט קמא לא היתה שיבוש, ועל כן סוגיה זו אינה עומדת לדיון.

עילת המעצר היא מסוכנות, אלא שעילה זו נובעת מעצם הטענה כי מדובר בסמים, וכאמור לעיל, נכון לרגע זה, איננו יודעים אם מדובר בסמים, אם לאו.

אזכיר גם כי המשיב הוא חסר עבר פלילי כלשהו.

לאור האמור לעיל, דעתי היא כי לא נפלה בהחלטתו של בית משפט קמא טעות המצדיקה התערבות של בית משפט זה.

לפיכך, אני דוחה את הערר.

ניתנה והודעה היום כ' אייר תשע"א, 24/05/2011 במעמד הנוכחים.

צבי דותן, שופט

הוקלד על ידי: בת חן סיקסיק התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>