- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
משטרת ישראל תביעות- שלוחת רחובות נ' אבו עצא
|
מ"ת בית משפט השלום רחובות |
51302-06-12
11.7.2012 |
|
בפני : לבנה צבר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: איאד אבו עצא |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
מתירה תיקון כתב האישום. התיקון נעשה על דרך של הגשת כתב אישום מתוקן. המזכירות תסרוק את כתב האישום המתוקן למחשב.
ניתנה והודעה היום כ"א תמוז תשע"ב, 11/07/2012 במעמד הנוכחים.
לבנה צבר, שופטת
החלטה
בפני בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו, שהיא למעשה בקשה לשחרור בתנאים אותם אלה המפורטים בסעיף 4 של הבקשה. הלכה למעשה המשיב כבר שוחרר על ידי בתנאים בהחלטה שניתנה ביום 27/6/2012, ואשר כוללים מעצר בית מלא, הפקדה כספית, חתימה על התחייבות כספית וחתימה על ערבות צד ג'. הדיון נדחה להיום וזאת לאחר שהסנגור עיין בתיקי החקירה. עיון זה העלה את המחלוקת שחולק הסנגור לגבי הראיות. ראש וראשונה טוען הסנגור ששני הרכבים שמהם נגנבו חפצים, ובין היתר כרטיסי אשראי שאחר כך נעשה בהם שימוש בתחנת דלק, הושארו על ידי בעליהם פתוחים – עיון בהודעות של הבעלים עולה שאכן כך כנראה ארע. זאת ועוד, אין סימני פריצה בשני הרכבים, ויחד עם זאת אינני סבורה שאפשר לקבוע כבר עכשיו שלא התקיימה העבירה של התפרצות אלא רק עבירה של הסגת גבול. על פני הדברים, גם כניסה לרכב שאיננו נעול, דהיינו פתיחת הדלת וכניסה פנימה, מקימה את העבירה של התפרצות. למעלה מכך, ברור שבשני המקרים בוצעו הן העבירות של גניבת כרטיס חיוב והן העבירה של הונאה בכרטיס חיוב, זאת בשל השימושים בכרטיסי האשראי. השאלה היא כמובן זהותו של המבצע, כאשר בתיק זה נחקר גם אדם אחר ושוחרר. המשיב עצמו זוהה – כך מתיק החקירה – לאחר שצולם פעמיים בתחנת הדלק. הסנגור מפנה את תשומת הלב שלא כל השימושים שנעשו מצוינים בכתב האישום והשאלה היא מדוע, והאם אין כאן כשל בהליך החקירה, שכן כידוע לכל תחנות הדלק מצולמות, וכך גם לגבי החנויות הסמוכות להן. צפיתי היום בשני הדיסקים, קשה לומר שבדיסק השני, זה שמתייחס ליום 3/6/2012, אפשר לזהות את המשיב. נכון אמנם שנראה שם אדם בעל מבנה גוף שאפשר לומר דומה, אבל אני סבורה שלא די בכך כדי להצביע על המשיב כמי שנראה בדיסק. הדברים שונים לגבי הדיסק הראשון, זה מיום 31/5/2012, שכן בקטעים מסוימים נראים פניו של המשיב, גם אם לא בבירור, אבל לא מן הנמנע שדי יהיה בכך כדי לזהות אותו. המשיב בחקירתו מכחיש את כל המיוחס לו, אבל בשלב הזה די במה שקיים בתיק החקירה כדי לקבוע שאכן קיימות ראיות לכאורה.
אשר לעילת המעצר: נכון אמנם שמדובר בעבירות רכוש, אבל העובדה שהן מבוצעות בזו אחר זו באותה הדרך מקימה, על פניה, עילת מעצר. מכאן לשאלת החלופה. כפי שציינתי יש אכן ראיות לכאורה אבל יש שאלות שמתעוררות לגבי הראיות הללו, המשיב עצמו נעדר עבר פלילי, בנסיבות אלה אני רואה לנכון, בשלב זה, לשנות את תנאי השחרור כך שמעצר הבית שבו נתון המשיב יצומצם למעצר בית לילי, מדי יום בין השעות 20:00 ועד לשעה 07:00 ביום למחרת. שאר תנאי השחרור יישארו על כנם. תשומת לב המשיב מופנית לכך שהפרה של תנאי השחרור תגרור למעצרו והבאתו לפני שופט תוך 24 שעות מעת מעצרו. עוד מופנית תשומת לב המשיב לכך שעליו להתייצב לישיבת ההקראה הקבועה ליום 24/9/2012 שעה 10:30 בפני כבוד השופט לוי, סגן הנשיאה.
ניתנה והודעה היום כ"א תמוז תשע"ב, 11/07/2012 במעמד הנוכחים.
לבנה צבר, שופטת
קלדנית: חלי
הוקלד על ידי: חלי סלומון התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
