חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מרקוס ואח' נ' חפץ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
34916-07-10
6.9.2010
בפני :
יפעת מישורי

- נגד -
:
1. ליאורה מרקוס
2. יהושע מרקוס

:
1. איגור חפץ
2. בנק לאומי לישראל בע"מ

החלטה

החלטה

בפניי בקשה למתן צו מניעה זמני לפיו יימנע המשיב ממימוש ערבות בנקאית אשר נמסרה לו בהתייחס לחוזה שכירות אשר נחתם בין הצדדים ועמד בתוקפו במשך 6 שנים בהם התגוררו המבקשים בדירת המשיב.

ביום 21/7/10 ניתנה החלטה למתן צו מניעה זמני אשר הותנתה בתנאים לפיה יימנע בנק לאומי לישראל בע"מ ממימוש הערבות וזאת עד למתן החלטה אחרת כאשר נקבע כי תגובת המשיב תוגש עד למועד הדיון אשר נקבע ביום למחרת, קרי: 22/7/10.

סמוך למועד הדיון הוגשה בקשה משותפת מטעם הצדדים לדחיית מועד הדיון. כמו כן הוסכם כי צו המניעה הזמני יעמוד בתוקפו עד למתן החלטה אחרת או עד למועד הדיון הנדחה. בהתאם לכך נדחה הדיון להיום.

תגובה מטעם המשיב לא הוגשה בטרם מועד הדיון ואף לא במהלך הדיון. מצהיר מטעם המשיב כזה או אחר, בין אם מי מטעמו או נציג אחר הנמצא בארץ ואשר לו ידיעה בדבר התנהלות העניינים בין הצדדים, לא התייצב לדיון ולא הוגש כל תצהיר אחר.

מעדותו של המבקש בפניי ומחקירתו עולה כי מלוא התמורה בגין שכר הדירה שולמה, מלוא חשבונות ותשלומים אשר היו אמורים להיות משולמים בגין הנכס שולמו במועדם, זאת כאשר אין בפניי כל עדות או ראיה אחרת לסתירת עדותו זו. כמו כן, מהתמונות אשר הוגשו לא ניתן להתרשם לכאן או לכאן האם הנכס הושב בצורה לא ראויה כטענת ב"כ המשיב. יצויין כי התמונות הוגשו בשחור לבן, כך שלטענות ב"כ המשיב בסיכומיו לא נמצא תימוכין וראיה מתאימה.

הלכה פסוקה היא כי יש לשקול במאזן השיקולים הן את ההכבדה והן את הנזק שעלול להיגרם למי מהצדדים בעת מתן צו זמני. כמו כן, צו המניעה הזמני הותנה בהפקדת ערבויות כך שככל שיתבררו טענותיו של המשיב כצודקות, לא תהא מניעה להבטחת זכויותיו.

בהתחשב בכל האמור לעיל, סבורני כי לא ייגרם נזק ממשי ככל שהערבות תעמוד בתוקפה ולא תחולט בשלב זה.

מכל האמור לעיל הנני מורה כדלקמן:

1.צו המניעה הזמני מיום 21/7/10 יעמוד בתוקפו עד למתן החלטה אחרת.

2.בתוך 15 יום מהיום יוגש כתב טענות עיקרי מטעם המבקשים.

3.ככל שתוקפה של הערבות הבנקאית עתיד להסתיים בתקופה הקרובה או שעומד על פרק סיומו, ידאגו המבקשים להארכתה וזאת ללא הגבלת זמן על מנת שלא תהיה מניעה בשלב כזה או אחר להורות על חילוטה.

4.אך לפנים משורת הדין לא אורה על חיוב בהוצאות כנגד המשיב.

ניתנה והודעה היום כ"ז אלול תש"ע, 06/09/2010 במעמד הנוכחים.

יפעת מישורי, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>