מרציאנו רחמים נ' בטוח לאומי-סניף באר שבע
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
1936-07
3.2.2011 |
|
בפני : מיכאל שפיצר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מרציאנו רחמים בעצמו |
: בטוח לאומי |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפני תביעתו של מר מרציאנו רחמים (להלן "התובע"), להכרה בפגיעה באצבעות ידיו כפגיעה בעבודה עפ"י עקרון המיקרוטראומה.
2.לטענת הנתבע אין מדובר במחלת מקצוע או במיקרוטראומה, וכי הפגימה בידיו של התובע מקורה במצבו הבריאותי הבסיסי, וכי השפעת העבודה על הפגימה פחותה בהרבה מהשפעתם של גורמים אחרים.
3.ביום 3.12.07 ניתן פסק דין הדוחה את התביעה.
4.על פסק הדין הוגש ערעור לבית הדין הארצי (עב"ל 783/07) והתיק הוחזר לבית דין זה עם הוראות למנות מומחה רפואי, אשר יתבקש להשיב על שאלות פי עקרון המיקרוטראומה.
5.בדיון שהתקיים בפני ביום 27.4.09 גיבשו הצדדים רשימת עובדות מוסכמות שעל בסיסן ימונה המומחה הרפואי. וביום 4.5.09 מיניתי את ד"ר דוד אנגל כמומחה מטעם בית הדין לבחינת שאלת הקשר הסיבתי.
6.העובדות המוסכמות:
א.התובע עובד משנת 1972 בדואר, ואת ראשית דרכו החל כממיין דואר אשנב ובהמשך שימש כפקיד ראשי בבנק הדואר, ומשנת 1988 ואילך מכהן הוא כמנהל הדואר בעומר.
ב.התובע, מסייע בעבודות מיון הדואר, היינו נטילת "מכתב ועוד מכתב להכניס לתיבת הדואר".
ג.כן מבצע התובע ספירת כסף במטבעות ובשטרות, כאשר השטרות מגיעות בחבילות, המאלצות אותו לבצע את הספירה בשתי ידיים עם האצבעות, פעולה המתבצעת על ידיו הרבה פעמים במשך היום, בזמן כולל של 30 עד 40 דקות.
ד.בימים "רגילים" סופר התובע שטרות בסכום של כ- 70,000 ₪, ובימים בהם משולמות קצבאות (10 לכל חודש – אבטלה, 14 לכל חודש, 20 לכל חודש וכן ביום 28 בכל חודש) סופר התובע סכומים שבין 250,000 ₪ ל- 400,000 ₪.
ספירת השטרות נמשכת ביום רגיל כ- 30 עד 40 דקות, ובימים של תשלום קצבאות – כשעתיים.
ה.ספירת מטבעות נעשית על ידי שפיכתם בערימה על השולחן ובאצבעות יד ימין דוחף אותם לתוך שקית, ומוריד אותם מהשולחן.
ו.בסוף היום עוסק התובע גם בספירת שטרי כסף בסכומים שבין -.20,000 ש"ח ל -
-.80,000 ₪.
ז.בבוקר כל יום עבודה, סופר התובע שטרות, על פי המתוכנת המפורטת בסעיף ד' לעיל.
ח.ספירת הכספים נעשית ברצף מראשיתה ועד סופה.
ט.מצבו של התובע כעולה מהחומר הרפואי.
7.ביום 25/5/09 ניתנה חוות דעתו של המומחה ותשובותיו כדלקמן:
"א.התובע סבל מכאבים בשתי כפות הידיים. בצילומים נראו שינויים ניווניים במפרקים רבים באצבעות ובשורש כף היד. רשומה בתיקו הרפואי גם האבחנה של דלקת מפרקים ראומטואידית, אולם לא ברור אם מחלה זו אכן אשורה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|