מרציאנו נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בנצרת
9347-08-10
25.8.2010
בפני :
דלית שרון-גרין

- נגד -
:
מיכאל מרציאנו
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

רשיון המבקש נפסל מנהלית ל- 30 יום על ידי קצין משטרה בעקבות האשמתו בביצוע עבירה של נהיגה במהירות של 144 קמ"ש במקום 90 קמ"ש.

המבקש עותר לביטול צו הפסילה המנהלית ולטענתו מכשיר הדבורה הוא מכשיר רגיש, בנוסף טוען להקלה בתקופת הפסילה המינהלית וזאת מטעמים הומנים כמפורט בבקשה.

נציג המשטרה התנגד לבקשה לביטול הפסילה המנהלית וטען כי העבירה הינה חמורה ובזיקה לגיליון ההרשעות הקודמות של המבקש אין מקום להעתר לבקשה.

לאחר שעיינתי בחומר שהוצג לעיוני, נחה דעתי, כי קיימת תשתית ראייתית לכאורית בכך שהמבקש ביצע את העבירה המיוחסת לו, זאת בהסתמך על דוח השוטר אשר ביצע את בדיקת המהירות באמצעות מכשיר הדבורה, כאשר מתוך הדוחות עולה כי קיימות ראיות לכאורה שדי בהן בשלב זה.

למבקש 16 הרשעות קודמות. רשיון הנהיגה שלו משנת 2000, העבירות בעברו כוללות מספר עבירות של נהיגה במהירות, אור אדום ועוד. ההרשעה האחרונה הינה מ-2/2009 ומתייחסת לעבירה שביצע ביוני 2008, בגינה נדון המבקש, בין היתר, לפסילה על תנאי.

המבחן להפעלת סמכות קצין משטרה להורות על פסילה מנהלית, הינו בעיקר מידת הסיכון שיש לציבור כתוצאה מהמשך נהיגתו של הנהג שרשיונו נפסל.

לאחר ששקלתי את מכלול נסיבות העניין לרבות חומרת העבירה והרשעותיו הקודמות של המבקש, וכן לקחתי בחשבון את העובדה שאביו של המבקש זקוק להסעות יום יומיות למרפאות ולבתי חולים והמבקש הינו האדם שנוהג להסיע אותו, אני סבורה כי הפסילה המנהלית שהוטלה הינה מוצדקת וסבירה ואינני מוצאת לראוי ולנכון להתערב בשיקול דעתו של קצין המשטרה שהחליט לפסול המבקש.

השמירה על בטחון הציבור וההגנה עליו מפני נהגים, כמבקש, המסכנים הציבור בנהיגתם עדיפה בעיני על פני טענת המבקש כי השארת הפסילה על כנה תפגע במערך ההסעות של אביו ובפרנסתו.

לאור כל האמור לעיל, הנני דוחה בקשת המבקש.

ניתנה והודעה היום ט"ו אלול תש"ע, 25/08/2010 במעמד הנוכחים.

דלית שרון-גרין, שופטת

הוקלד על ידי: שרה וקנין התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>