- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מרחסיוב נ' אלקיים
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
30207-03-12
25.4.2013 |
|
בפני : דאוד מאזן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ולדימיר מרחסיוב |
: יעקב אלקיים |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעה בגין נזק רכוש שנגרמו לקולנועית שבבעלות.
התובע הינו הבעלים של קולנועית אשר מסתייע בה לניידות וביום 26/12/11 עצר ברח' הדרור 7 קרית אתא. העצירה, על פי טענתו, היתה לצורך מנוחה בשל מגבלותיו והשיתוק החלקי ממנו הוא סובל בעקבות אירוע מוחי.
לטענת התובע, הנתבע הגיע למקום והחל לצעוק ולדרוש ממנו להזיז את הקולנועית בשל היותה במקום חניה המיועד למונית.
משהתחיל התובע להזיז את הקולנועית לאחור ועצר, הנתבע התחיל לנסוע קדימה על מנת להיכנס לחניה ומבלי להבחין בכך שרכבו פוגע בקולנועית בצידה השמאלי קדמי. כתוצאה מאותה פגיעה, נגרמו נזקים בסך 839 ₪.
הנתבע ציין בכתב הגנתו, כי במהלך נסיעת הקולנועית אחורנית, היא פגעה במונית אחרת ולאחר שנכנס לחניה ועצר עצירה מלאה, באופן מפתיע נסע התובע קדימה ופגע בגלגל קדמי של רכב המונית.
התובע העיד בעצמו ומטעם הנתבע, העיד הנתבע ועד נוסף שראה את המתרחש.
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, אני מעדיף את גרסת התביעה, שנראית לי אמינה, עקבית, שצורף לה תשריט לגבי מהלך ההתרחשות ומוקד הנזק מתאים לגרסת התביעה.
ביחס לגרסת ההגנה ובשים לב לעובדה שהעד הנוסף עובד יחד עם הנתבע באותה תחנת מוניות, יש להעניק משקל מועט לעדותו של העד. כעולה ממכלול הראיות, אכן היה ויכוח לגבי הימצאותה של הקולנועית בחניה המיועדת למוניות ואני מאמין לעדות התובע במלואה, שכן הנתבע, כך על פי הגרסה שמקובלת עלי, לא המתין עד לתזוזת הקולנועית עד תום, אלא נכנס תוך כדי ופגע בה.
אשר על כן, אני מקבל את התביעה.
ביחס לנזק ולאחר שעיינתי בהצעה ובשים לב כי חלק מהנזק לא שייך לחלק הקדמי, אני מעמיד את הנזק על סך 450 ₪.
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 450 ₪. הסכום ישולם תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
ניתן היום, ט"ו אייר תשע"ג, 25 אפריל 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
