מצקביץ טוביה וישראלה נ' שדות עופר ונאוה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום כפר סבא |
2022-01
16.6.2010 |
|
בפני : דוד גדול |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טוביה מצקביץ |
: שדות נאוה |
| החלטה | |
החלטה
בתיק שבכותרת התבקשתי בשנת 2001 ליתן צו המורה על פירוק השתוף במקרקעין הידועים כחלקה 40 בגוש 6444 המצויים בהוד השרון על דרך של חלוקה בעין.
ניתנה החלטה כמבוקש, כאשר עו"ד מצקביץ התבקש לפעול מול המרכז למיפוי ישראל לאשר תסריט חלוקה לצרכי רישום, זאת לאחר שהוכח להנחת דעתי כי ועדת התכנון המקומית בשעתו הועדה המרחבית לתכנון ובניה הדרים כיום הועדה המקומית לתכנון ובניה הוד השרון, אישרה כי המקרקעין ניתנים לחלוקה בעין.
עו"ד מצקביץ השלים את מלאכת המדידות, וכעת ברשותו תסריט הכשר לרישום, והוא מבקש לסיים את הליך הפירוק ברישומה של פעולת תכנון (פרצלציה) בלשכת רישום המקרקעין בפתח תקוה.
עו"ד מצקביץ פנה למשיבים ובקש את חתימתם, ואלה מסיבות שכלל אינן רלבנטיות לעניין לא חתמו לו על יפוי כח ו/או על בקשה מסודרת לרשם המקרקעין.
במשך השנים שהתיק מתגלגל במערכת, גבה טורא בין המשיב למשיבה, וב"כ דאז בתיק שלפני מונה ככונס נכסים לצורך פירוק השתוף בינם לבין עצמם בתיק תמש של ביהמ"ש לענייני משפחה ברמת גן מיום 28.6.01.
נוכח העובדה שערכאה שיפוטית נכבדה מינתה את עו"ד אלי גור ככונס נכסים, בקשתי את תגובתו של עו"ד גור והוא אכן מודיעני שהוא רשאי לחתום בשמם של המשיבים וזאת מכח המינוי שניתן לו בתיק המשפחה כדי להביא לפירוק השתוף בינם לבין עצמם.
מוסיף עו"ד גור ואומר כי אם אורה לו, הוא ישמח לסייע בידי בימ"ש זה, שכן לאחר שיושלם הליך הפירוק בין הצדדים בתיק האזרחי שבכותרת, תיווצר חלקת רישום נפרדת המיוחדת לבני הזוג שאותה יוכל עו"ד אלי גור לממש ו/או לפרק על פי הנחיות שינתנו לו במסגרת תיק המשפחה.
בנסיבות אלו אני מורה לעו"ד גור לחתום בשמם של המשיבים על כל בקשה ו/או מסמך ו/או שטר מכל מין וסוג שהוא שידרוש רשם המקרקעין בפתח תקוה, וכל זאת על מנת למלא תוכן את החלטתי לפרק את השתוף במקרקעין שבכותרת.
על מנת להסיר ספק, ועל מנת למנוע כל תסבוכת אפשרית, החלטה זו ניתנת על ידי הן בכובעי כשופט אזרחי בתיק שבכותרת, והן כשופט ביהמ"ש לענייני משפחה שליד בימ"ש זה, באופן שלא יהיה צל צלו של ספק בתקינות פעולתו של עו"ד אלי גור ואני מודה לו מראש על עזרתו לביהמ"ש.
אני מורה לעו"ד מצקביץ לפעול לרישום החלוקה בפנקס הזכויות שבלשכת רישום המקרקעין בפתח תקוה, ולהודיע לח"מ עד ליום 1.12.10 האם הושלמו הליכי הפירוק הלכה למעשה.
נקבע לעיון למתן החלטה נוספת ליום 2.12.10.
ניתנה היום, ד' תמוז תש"ע, 16 יוני 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|