מצליח נ' בנטרל פארק - רשת מכירת רכבים מיד ראשונה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
26124-12-09
2.9.2010
בפני :
נועה גרוסמן

- נגד -
:
ברוך מצליח
:
1. בנטרל פארק - רשת מכירת רכבים מיד ראשונה
2. א.א. עסקי רכב ע.מ

פסק-דין

פסק דין

הצדדים באדיבותם הסכימו, כי ההכרעה בתובענה זו תיעשה על פי סעיף 79א', עם תקרה של 13,000 ₪ ורצפה של 3,500 ₪.

התובע רכש רכב מאת הנתבעים, מסוג סוזוקי שנת 2008.

תאריך הרכישה הינו 29.6.09, עלות הרכישה 80,000 ₪.

הנתבעת 1 הינה חברה העוסקת בממכר רכבים ואילו הנתבע 2 הינו עסק של ממכר רכבים, ומופיע בקבלה שהונפקה לתובע בגין רכישת התובע כמספר עוסק מורשה 321390601.

הקבלה צורפה כנספח ב' לכתב התביעה.

בקצירת האומר, התובע טוען, כי הרכב לא נרשם על שמו במועד בניגוד להתחייבויות הנתבעים בהסכם המכר (זיכרון הדברים) ומשכך נגרמו לו נזקים העולים כדי סכום התביעה, כמפורט בסעיף 33, שיעור הנזקים הנטענים הינו 111,829 ₪.

הנתבעים מצידם טוענים בהגנתם, כי אכן התובע רכש את הרכב, אולם העברת הבעלות לא בוצעה במועד מסיבות טכניות. לשיטתם, התובע הוא זה שמנע את רישום הבעלות על שמו, שכן לא נדרש לדואר במועד עם נציגי הנתבעת. ראו סעיף 7 לכתב ההגנה.

בפועל, כך טוענים הנתבעים, לא היתה כל הפרה של החוזה ועל כן אין עילה לתביעה, שהיא מוגזמת ומופרזת.

בישיבת יום 2.9.10, הסכימו שני הצדדים, כי עובדתית בחודש דצמבר 2009 כבר נרשם הרכב על שם התובע.

הנתבעים מוסיפים, כי הנתבעת 1 היא חברה שמספר ח.פ. שלה הינו 51-329967 ולא כפי שנטען ע"י התובע וכי הנתבע 2 הינו חברה ששמה "א.א. עסקי רכב בע"מ" ואין המדובר בעוסק מורשה.

הואיל והצדדים הסמיכוני לקבוע את שיעור הפיצוי, לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי עמדות הצדדים בעל פה בישיבת היום, אני קובעת כי שיעור הפיצוי שישלמו הנתבעים לתובע יעמוד על סך 7,500 ₪.

סכום זה כולל את הוצאות המשפט מכל סוג ומין שהוא, לרבות אגרת משפט.

אשר לזהות הנתבעים, בחנתי את מסמכי העיסקה כפי שצורפו לכתב התביעה.

המסמך נספח ד' מיום 29.6.09 הינו זיכרון דברים בין התובע מצד אחד, לבין סנטרל קאר ו/או א.א. עסקי רכבים ח.פ. 321390601.

המסמך חתום בחתימות יד של שני הצדדים ללא חותמת חברה בע"מ.

נספח א' לכתב התביעה מעלה, כי חברה בשם "סנטרל קאר בע"מ" ח.פ. 51-3299677 מצויה בהליכי רישום וטרם קיימת בפועל, נכון למועד הגשת התביעה.

נספח ב' לכתב התביעה שהוא הקבלה שקיבל התובע עבור הרכב, נושא כותרת "א.א. עסקי רכב , ע.מ. 321390601".

מסמכי התביעה מצביעים איפוא על כך, שהנתבעים הם הנתבעים "סנטרל קאר בע"מ ח.פ. 51-3299677" חברה המצויה בהליכי הקמה וכן "א.א. עסקי רכב ע.מ. 321390601".

פסק הדין ניתן כנגד שני נתבעים אלו, יחד ולחוד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>