מסאעד נ' מדינת ישראל
|
בפ"מ בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע |
9790-10-13
4.11.2013 |
|
בפני : אלון אופיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אסלם מסאעד |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לביטול הודעת איסור שימוש ברכב אשר הוטלה על המבקש לאחר שנטען כנגדו כי הסיע נוסעים בשכר בניגוד לחוק.
ב"כ המבקש טען כי אין ראיות לכאורה לפיהן בוצעה העבירה וכי נסיעתו של המבקש הייתה עם משפחתו ולאחר מכן התכוון לקחת את בנו לטיפול רפואי.
ב"כ המדינה טענה כי בידי התביעה ראיות מספיקות לכאורה לפיהן בוצעה הסעה של נוסעים בשכר.
חומר הראיות הועבר לעיוני ולהלן החלטתי:
קריאת חומר הראיות מצביעה על התנהגות לכאורית אלימה של המבקש כלפי השוטרים במקום, התנהגות הכוללת לכאורה תקיפה של השוטרים וניבול פה כלפיהם.
למען האמת, עד לרגע זה לא הבנתי כיצד בעקבות התנהגותו הלכאורית של המבקש לא נעצר הוא מיד ולא נפתחו נגדו הליכים פליליים רלוונטיים כולל בקשת מעצר.
על אף עמדתי, בקשה זו עוסקת בשאלת קיומן או היעדרן של ראיות לביצוע עבירה של הסעה בשכר.
קריאת תיק התביעה מראה כי למעט עדות של שוטר ביחס לאדם אשר מסר שטר של 20 ₪ למבקש מחוץ לרכב ומסירת מטבעות מהמבקש לאותו אדם, אין כל אינדיקציה להסעה בשכר.
איש מיושבי הרכב לא נחקר ואין בתיק את זהות הנוסעים לחקירה עתידית.
איש לא חקר את המבקש באשר לכסף שהתקבל, עבור מה התקבל ומה הקשר בינו לבין הנוסעים ברכב.
איש אינו יודע האם המדובר בקרובי משפחתו (כפי שטוען בתוקף המבקש) אשר בשל עיכוב הרכב עברו לתחבורה חליפית או שאכן המדובר בנוסעים שאסף לנסיעה בניגוד לחוק.
איש אינו ידוע האם התבקש המבקש לפרוט כסף לקרוב משפחתו ומה מהות העברת הכסף ביניהם, שכן איש לא שמע ולא תעד את השיחה ביניהם.
המדובר בהשערות כללית של השוטר אשר רשם את הדוח. השערות שלא נחקרו ולא נבדקו.
כאשר בהליך פלילי עסקינן, לא די בהשערות וחובה על המשטרה להציג ראיות ממשיות טרם ייתפס רכבו של אדם.
במקום לחקור את האירוע כנדרש, לעצור את המשיב בגין תקיפה לכאורית של שוטרים והעלבת עובד ציבור, בחרה המשטרה לשחרר את המשיב ללא הליך מעצר (בכל אופן לא הועבר מידע לבית המשפט כי אדם זה נעצר והוסבר כי ככל הנראה נפתחה רק חקירה בגין תקיפת שוטרים) ובמקביל לא נחקרה כלל טענת ההסעה בשכר לכאורה.
בנסיבות אלה, אין לי מנוס אלא להורות על שחרור הרכב, שכן אין בידי המדינה ראיות מספיקות המראות ולו לכאורה כי בוצעה העבירה המיוחסת למבקש בכתב האישום.
סמכות המדינה לתפוס רכב היא רק כאשר מבוצעת לכאורה עבירה המנוייה בתוספת השביעית של פקודת התעבורה. בהיעדר ראיות מספיקות לעבירה מסוג זה, הודעת איסור השימוש בטלה.
אני מורה על ביטול הודעת איסור השימוש אשר ניתנה לרכב מספר רישוי 4558261.
רכב זה יוחזר למבקש בכפוף לתשלום הוצאות אחסנתו עד היום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|