- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מנחם נ' גזיאל ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
11294-07-10
29.11.2010 |
|
בפני : הרווי גרובס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלדד מנחם |
: 1. רוברט גזיאל 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני תביעה לפיצוי כספי עקב תאונת דרכים אשר התרחשה ביום 16/5/10 שבה היו מעורבים רכב התובע ורכב הנתבע מס' 1 שהיה מבוטח על ידי הנתבעת מס' 2.
התובע עותר לסכומים הבאים:
שווי הרכב שהוכרז כ"אבדן כללי" – 26,616 ₪.
שכר טרחת שמאי בסך 900 ₪.
אין מחלוקת על כך שבעת האירוע התנגש רכב הנתבע ברכב התובע מאחור ולכן האחריות לתאונה מוטלת כולה על הנתבע מס' 1.
המחלוקת בין הצדדים מתמקדת בעניין גובה הנזק. בכתב הגנתו הנתבע מס' 1 כותב "בתאריך הרלוונטי פגע הנתבע בצורה קלה ביותר ברכב התובע. כתוצאה מאותה נגיעה לא נגרם כל נזק לרכב הנתבע".
על פי המסמכים שהוגשו לבית המשפט הרכב נבדק ע"י שמאי יומיים אחרי התאונה, הרכב אכן נלקח לשמאי ממוסך שבו הוא הועמד מייד אחרי התאונה. צורפו לדוח תמונות אשר בכל קנה מידה מעידות על פגיעה משמעותית בחלק האחורי של הרכב . השמאי קבע שעלות התיקון הוא 23,311 ₪ שמהווה 72% של ערך רכב התובע ומשום כך נקבע שהרכב הוא אבדן כללי.
ניכר הדבר שבמהלך הדיון הרחיב הנתבע ונציגת הנתבעת מס' 2 ולמעשה העלו טענה לפיה התובע מנסה לרמות את הנתבעים. הנתבע אף אמר כאשר ראה את התמונות שצורפו לדוח השמאי "זו לא התאונה שלי...כואב לי הלב שעושים את המשחקים האלו. איפה הנזק שלי? אפילו שריטה אין לי". עמ' 2 לפרוטוקול ש' 20-21.
הנתבע אף הוסיף "אולי הרכב נפגע שוב או באותו יום או למחרת". שם שורה 18.
במילים אחרות עמדת הנתבע מס' 1 היא שהתביעה נגועה בתרמית גריידא.
נציגת חב' הבטוח העיר מספר הערות על עבודת השמאי, דובר באוטו ישן יד חמישית, הטמבון של הרכב לא פורק כדי לראות את הנזק של הרכב, לכן התנהלות השמאי לא תקינה.
החלטתי לקבל את התביעה ולהלן הנימוקים לכך:
1.התובע הסתמך על דוח השמאי ועל התמונות שצורפו אליו ואין בפני ראיה הנוגדת את ממצאי השמאי או חישוביו. לפי דברי התובע אכן דובר בהתנגשות עם עצמה אשר טלטל אותו פיזית בתוך הרכב.
כמו כן התייצב עד, מר יצחק דיין, שכן של התובע אשר ראה את הרכב בערב התאונה והבחין במכה רצינית מאחור.
2.ניכר הדבר שכל אדם אשר פוגע עם רכבו ברכב אחר נוטה לגמד את מידת הנזק שהוא גרם. מלבד הנטייה הזאת יש לקחת בחשבון שהנתבע נסע בג'יפ מרצדס מסיבי ורכב התובע הוא רכב ישן, שנת ייצור 2001. לכן אין הדבר מפתיע שלא נגרם נזק לרכב הנתבע אך נגרם נזק כבד לרכב התובע.
3.תמוהה בעיני עמדת הנתבעים שמדובר במעשה של תרמית. הנתבעים לא ביקשו לחקור את השמאי, לא ערכו שמאות נגדית, לא הפעילו חוקר, ולמעשה בחרו להעלות טענות מעורפלות וכלליות שכל מטרתן היתה לפגוע באמינות התובע.
ראיות של ממש לא הוגשו לתמיכה לטענת התרמית.
אשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת מס' 2 לשלם לתובע את הסכום של 27,516 ₪ בתוספת 350 ₪ הוצאות משפט.
הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית על פי חוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
