מלאך ואח' נ' עירית תל-אביב-יפו ואח'
|
ת"א בית משפט השלום רמלה |
14455-06-09
21.2.2011 |
|
בפני : עדנה יוסף-קוזין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אהרון מלאך |
: 1. עירית תל-אביב-יפו 2. אליהו חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
התובע – ע"י עו"ד סוהיל חדיד
הנתבעת 1 – ע"י עו"ד אפרים ולדמן
הנתבעת 2 – ע"י עו"ד ירון בן אפרים
צדדי ג' 1-2 – ע"י עו"ד אילן עוזיאל
צד ג' 3 – ע"י עו"ד דפנה גיבור
החלטה
ההליכים
1.תובענה זו עניינה נזקי גוף על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפיצויים") ועל פי פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
2.בכתב התביעה נטען כי ביום 16.02.07, עת התובע עבד באתר אשפה "חיריה", התובע ירד מתוך תא הנהג והתכופף להרים את צינור השטיפה, על מנת לשטוף את הרכב. תוך כדי משיכת צינור המים, התובע נתקל בחגורת בטון המשמשת להפרדה בין תאי השטיפה ונחבל בידו השמאלית. (סעיף 4 לכתב התביעה).
3.התובע טען בכתב התביעה כי התאונה ארעה כתוצאה מרשלנותה ו/או חוסר זהירותה ו/או הפרת חובה חקוקה של הנתבעת 1. לחלופין, טען כי ככל שייקבע כי התאונה מהווה תאונת דרכים, הרי שאז אחראית הנתבעת 2 כמבטחת השימוש ברכב, לפצות את התובע. (סעיפים 18 ו-21 לכתב התביעה).
4.הנתבעת 1 טענה בכתב הגנתה כי התאונה נשוא התובענה מהווה תאונת דרכים, על פי הגדרתה בחוק הפיצויים. (סעיף 1(ו) לכתב ההגנה).
5.נתבעת 2 טענה בכתב הגנתה כי האירוע נשוא התובענה אינו מהווה תאונת דרכים כמשמעותה בחוק הפיצויים. (סעיף 2(ב) לכתב ההגנה).
6.נתבעת 2 הגישה הודעת צד ג' בה טענה, בין השאר, כי ככל שנגרם נזק, הנזק נגרם בנכס שהיה בשליטת הצדדים השלישיים ו/או שהצדדים השלישיים היו אחראים על תחזוקתו, תקינותו ובטיחותו וכי נסיבות התאונה מתיישבות יותר עם המסקנה כי הצדדים השלישיים הם שהתרשלו מאשר הנתבעת 2. (סעיף 4 להודעת צד ג').
7.צדדי ג' 1-2 טענו כי התאונה נשוא התביעה היא תאונת דרכים כהגדרתה בחוק הפיצויים. (סעיף 1 לכתב ההגנה).
8.צד ג' 3 טענה, בין השאר, כי היא אינה חייבת כל חובה בנזיקין ו/או על פי דין לנתבעת 2. (סעיף 2 לכתב ההגנה).
9.בהחלטה מיום 15.02.10 הורה בית המשפט (כבוד השופטת ד' שוהם), לתובע להגיש תצהיר נסיבות ולנתבעות להגיש תצהירים לגבי האחריות.
10.הצדדים הגישו תצהירים ובקשות לזימון עדים כדלקמן:
א.התובע הגיש תצהיר מיום 22.02.10.
ב.נתבעת 1 הגישה תצהירים של מר חביב אלפסי, רכז נהגים אצל נתבעת 1 ומר שלמה אלקיים, ממונה על הבטיחות של אגף התברואה של נתבעת 1. כן ביקשה לזמן לעדות את מר אילן גלבוע, מפקח אזורי של נהגי משאיות מטעם צד ג' 1.
ג.צדדי ג' 1 ו-2 הגישו תצהירים של מר ברוך אליהו, מנהל המתחם מטעם צד ג' 1; מר יהודה איטח, המפקח מטעם צד ג' 3 באתר; מר אילן גלבוע ומנהל מחלקת תביעות של צד ג' 2.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|