מידן נ' הדרי
|
תא"מ בית משפט השלום רמלה |
22042-09-09
17.2.2011 |
|
בפני : דן סעדון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מושיק מידן |
: אמיר הדרי |
| פסק-דין | |
פסק דין
תביעה כספית שתחילתה בהגשת שטרות לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.
בין הצדדים נחתם הסכם שכירות בלתי מוגנת לתקופה בת שנה בנוגע לדירה בעיר מודיעין (להלן:"הדירה"). על פי סעיף 7 לאותו הסכם, אם יחליט השוכר (הנתבע) לקצר את תקופת השכירות עליו להודיע למשכיר (התובע) בכתב ויהיה חייב בתשלום עבור ארנונה ומלוא תקופת השכירות גם אם פינה את הדירה לפני תום תקופת השכירות. עם זאת, קובע סעיף 7 הנ"ל, במידה ויכנסו לדירה באותה תקופה דיירים המקובלים על המשכיר - ישיב המשכיר לשוכר את החלק היחסי בתשלום הארנונה ודמי השכירות ממועד כניסת הדייר החדש ועד תום תקופת השכירות.
הנתבע הגיש התנגדות לביצוע שטר. לטענתו, עקב קשיים להמשיך ולשכור את דירת התובע הוא מצא שוכר חלופי שאושר על ידי התובע ובהתאם עזב את הדירה בהתאם לסעיף 7 להסכם השכירות. לאחר הדיון בהתנגדות ניתנה לנתבע רשות להתגונן והתביעה עברה להתברר בפסים של סדר דין מהיר.
הצדדים הסכימו כי בית המשפט יכריע במחלוקת ביניהם על דרך הפשרה (סעיף 79א לחוק בתי המשפט) לאחר הבאת ראיות הצדדים. במסגרת ראיות הנתבע הוגש גם תמליל שיחה שהוקלטה בינו לבין התובע. הנתבע והתובע העידו והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.
דיון והכרעה
בית המשפט המכריע על דרך הפשרה (סעיף 79א לחוק בתי המשפט) אינני חייב לנמק את פסק דינו אלא אם הסכימו הצדדים אחרת ובענייננו לא הייתה הסכמה כזו.
אשר על כן, לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, עיינתי במסמכים ונתתי דעתי לטענות הצדדים החלטתי לקבל את התביעה במלואה.
בהתאם, אני קובע כי הליכי ההוצאה לפועל בתיק 2 -09 -04602 – 34 ישופעלו ויימשכו כסדרם. נוכח אופי ההכרעה אינני עושה צו להוצאות.
ניתן היום, י"ג אדר א תשע"א, 17 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|