- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מועצה אזורית מרום הגליל נ' פרגי ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום טבריה |
25742-06-12
9.6.2013 |
|
בפני : ברכה לכמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מועצה אזורית מרום הגליל |
: 1. נחמיה פרגי 2. כוכבה פרגי |
| החלטה | |
החלטה
כנגד הנתבעים ניתן פס"ד בהעדר הגנה ביום 26.11.12 בגין חוב ארנונה ואגרות ביוב.
הנתבעים הגישו בקשה לביטול פסק דין ביום 6.12.12, ברם לא נטען דבר בבקשה לעניין סיכויי ההגנה.
בדיון שהתקיים במעמד הצדדים ביום 27.2.13, ביקש ב"כ הנתבעים להשלים טיעונים ולהגיש בקשה מתוקנת, בקשה שהתקבלה, על מנת לא לחסום את דרכם של הנתבעים בבית המשפט ונקבע שהוצאות ההליך יבואו בחשבון במסגרת ההכרעה בבקשה לביטול פסק דין.
הנתבעים הגישו בקשה מתוקנת לביטול פסק דין בטענה שהתובעת ביצעה מחטף בהגשת הבקשה למתן פסק דין ועל כן יש לבטל את פסק הדין מחובת הצדק. באשר לסיכויי ההגנה טוענים הנתבעים כי המחלוקת הכספית בין הצדדים נסובה סביב נכס שאינו ראוי למגורים, במשך שנים רבות לא היתה פניה ודרישה מצד התובעת בקשר לחוב הארנונה והביוב. הם חולקים על יתרת החוב וטענו שהחוב נמוך מחוב התביעה, ללא כל פירוט בעניין.
בתגובת התובעת נטען, כי שתי הבקשות לעיל הוגשו באיחור ניכר והנתבעים לא העלו כל טעם מיוחד המצדיק את האיחור בהגשת הבקשות. עוד נטען, כי לא נפל כל פגם בפעולת התובעת ואין מקום לבטל את פסק דין שניתן בהעדר. לטענת התובעת אין מקום לבטל את פסק הדין מחובת הצדק ואין בפי הנתבעים כל טענת הגנה נוכח אי הגשת השגה למנהל הארנונה כמתחייב מהוראות הדין.
לאחר שבחנתי ושקלתי את טענות הצדדים, אני קובעת כדלקמן:
אין ספק בעיני כי לא נפל כל דופי ופגם בפעולותיה של התובעת בבקשה למתן פסק דין בהעדר. חובת הנתבעים להגיש כתב הגנה במועד שנקבע בתקנות היא חובה כלפי בית המשפט וכלפי הצד שכנגד. הנתבעים לא פעלו בהתאם להוראות הדין ולא הגישו כתב הגנה במועד ולא בקשה להארכת מועד על אף שכתב התביעה הומצא להם כדין, על כן אין מקום לביטול פסק הדין מחובת הצדק.
באשר לביטול פסק הדין בהתאם לסמכות המסורה לשיקול דעתו של בית המשפט, ועל אף שאני מוצאת כי לנתבעים הגנה קלושה עד כמעט לא אפשרית, על מנת שניתן יהיה להכריע לגופן של טענות ולא לנעול את דלתות בית המשפט בפני הנתבעים, אני מקבלת את הבקשה לביטול פסק דין.
אני מחייבת את הנתבעים בהוצאות בגין הנזק והטרחה שנגרמו לתובעת בשל מחדלם, וזאת לאחר שלקחתי בחשבון את התנהלות הצדדים בהליכים שהתקיימו עד כה, בסך של 2,000 ₪ אשר ישולמו לתובעת בתוך 30 ימים מהיום.
הנתבעים רשאים להגיש בקשת רשות להתגונן כנגד התביעה תוך 30 ימים ממועד מסירת ההחלטה לידיהם, אחרת תהא התובעת רשאית לבקש פסק דין כנגדם.
המזכירות תמסור ההחלטה לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, א' תמוז תשע"ג, 09 יוני 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
