מוחסן ואח' נ' ותד ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
26643-11-09
12.7.2010
בפני :
נילי פלד

- נגד -
:
פואד מוחסן
:
פוזי ותד
פסק-דין

פסק דין

ב- 1/11/08 פנה הנתבע, פוזי, לסוכן הבטוח ותד, צד ג', בבקשה לבטח את מכוניתו – סובארו 3528703 – בטוח חובה וצד ג'.

ותד פעל כמבוקש והוצאו לנתבע שתי פוליסות תקפות עד ה- 30/10/09.

ב- 19/12/08, בחלוף אך כחודש וחצי , הייתה המכונית מעורבת בתאונה בה ניזוקה והוכרזה כאובדן גמור, והורדה מהכביש.

ב- 29/12/08 פנה פוזי לותד ובקש לבצע החלפת בטוח לרכב החדש שקנה – סוברו וגסי – 5513603.

ותד מלא טופס המנופק ע"י צד ג' – חברת הבטוח "הכשרה בטוח" וכותרתו בקשה להחלפת רכב – לה צרף תעודת בטוח החובה של הרכב שירד מהכביש, כנדרש עפ"י הטופס.

פוזי קבל בהמשך תעודת בטוח חובה, אך לא קבל פוליסת בטוח צד ג', חדשה, ומתברר כי פוליסה כזו לא הוצאה מעולם.

הסוכן ותד עובד מול סוכנות הבטוח המשולש והגליל – צד ג' גם היא, שקבלה ממנו את טופס הבקשה להחלפת הרכב, והנפיקה, כאמור, רק תעודת בטוח חובה.

ב- 24/7/09 הייתה מכוניתו החדשה של הנתבע פוזי מעורבת בתאונה – עם מכוניתו של התובע, ואין מחלוקת כי הנתבע נושא באחריות לה.

חברת הבטוח סירבה לשלם את נזקי התובע בטענה כי מכוניתו של הנתבע פוזי שהייתה מעורבת בתאונה זו לא בוטחה כנגד נזקי רכוש של צד ג' – שכן בוטחה רק בבטוח ובה.

כתב ההגנה הוגש של צדדי ג' – הכשרה ו"המשולש גליל" הוגש במשותף, ובו נאמר כי הסוכן ותד בקש במפורש החלפת בטוח חובה בלבד לכן לא הונפקה פוליסת בטוח לנזקי רכוש.

נציג מטעם בטוח המשולש והגליל לא התייצב לדיון.

טופס הבקשה "להחלפת רכב" מיועד להחלפת ביטוחי חובה ורכוש כאחד, שהרי לא נטען כי קיים טופס נוסף – אחר המיועד לבטוח רכוש.

יש אינדיקציות בטופס המלמדות על כך שהוא מיועד גם להחלפת בטוח – רכוש, כמו "המגוון הנדרש לכלי הרכב", מקוריותו, כמו שאלות הנוגעות אך לבטוח רכוש.

אין מחלוקת כי הרכב הישן – שהורד מהכביש היה מבוטח עד סוף אוקטובר 2009, באופן שהנתבע שלם את הפרמיה עבורה עד מועד זה, למרות שהמכונית ירדה מהכביש בדצמבר 2008, זמן קצר לאחר שבוטחה גם כנגד נזקי רכוש.

חברת הבטוח "הכשרה" לא הואילה להחזיר לתובע הפרשי פרמיה של כמעט שנה, ובחוסר תום לב היא טוענת כי אין עליה לשאת בתשלום נזקי התאונה הנדונה – ברכב החדש של הנתבע – כשהיא מחזיקה בכספו – המיועד לבטוח הרכב החדש.

חברת הבטוח קבלה את מלוא התמורה כנגד הסכום בו נשאה עפ"י הפוליסה שאמנם לא נופקה, מסבות של טופס בקשה מנוסח שלא כראוי, ואף חוסר תשומת לב של הסוכן ותד ושל סוכנות המשולש והגליל – שלוחיה של חברת הבטוח.

הנתבע, בכל מקרה, עשה את כל המוטל עליו והיה סמוך ובטוח כי מכוניתו החדשה מבוטחת גם בבטוח צד ג'.

הנני מחייבת את חברת הבטוח הכשרת היישוב לשלם לתובע סך 3415 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה מיולי 2009 ועד ליום הפירעון, ועוד 100 ₪ הוצאות בתוספת ריבית והפרשי הצמדה מהיום ועד ליום הפירעון.

דוחה את התביעה נגד הנתבע וצדדי ג' האחרים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>