חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מוחמד נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בנצרת
1892-08-13
28.8.2013
בפני :
אוסילה אבו-אסעד

- נגד -
:
מוחמד מוחמד
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

מבוא:

על שולחני מונחות שתי בקשות שונות.

האחת הינה בקשתו של המבקש לביטול צו פסילה מנהלית שהוטל עליו ביום 5.8.2013 על ידי קצין משטרה, על פיו נפסל המבקש מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 60 יום.

השנייה הינה בקשת המשיבה לפסול את המבקש מלהחזיק ברישיון נהיגה עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו במסגרת תיק נב"א 4647-08-13, בקשה הנסמכת על הוראות סעיפים 46 ו47(ט) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961.

נגד המבקש הוגש ביום 14.8.2013 כתב אישום המייחס לו עבירות שעניינן התנהגות הגורמת נזק, עבירה לפי הוראות תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "התקנות"); נהיגה ברשלנות, עבירה לפי הוראות סעיף 62(2) לפקודת התעבורה (נוסח חדש), התשכ"א-1961; סטייה מקו נסיעה, עבירה לפי הוראות תקנה 40(א) לתקנות התעבורה ועבירה נוספת שעניינה עקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה תוך חציית קו הפרדה רצוף, עבירה לפי הוראות תקנה 47(ה)(5) ותקנה 47(ד) לתקנות התעבורה.

על פי הנטען בכתב האישום, ביום 5.8.2013 בשעה 20:15 לערך, נהג המבקש במשאית, ונסע בכביש 71 מכיוון בית שאן לכיוון עפולה.

עוד עולה מכתב האישום, כי המבקש נהג ברשלנות ובקלות ראש, עת ביצע עקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה. במעשיו אלה, לפי הנטען, גרם המבקש נזק לרכב מסוג סקודה אשר הגיע ממולו. בהמשך למתואר לעיל, כאשר ניסה המבקש לחזור לנתיב הימיני פגע עם רכבו ברכב פרטי מסוג מרצדס.

בהתנהגותו זו של המבקש נגרמו נזקים לשני כלי הרכב.

דיון:

בבוא בית המשפט לשקול אם לקיים את צו הפסילה המנהלית שניתן על ידי קצין משטרה, או להשית עליו צו לפסילה עד תום ההליכים, שומה עליו לבדוק קיומן של ראיות לכאורה, ולאחר מכן לבדוק את מסוכנותו של המבקש, זאת בהתחשב בעברו התעבורתי ובנסיבות העבירה.

ראיות לכאורה:

לאחר שעיינתי בחומר הראיות הקיים בתיק, מצאתי כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המבקש.

עיון בחומר הראיות מעלה כי ראיות המשיבה מבוססות על גרסתו של העד עמינדב בר, אשר לטענתו ראה את המבקש כשהוא מבצע את העקיפה תוך שהוא חוצה קו הפרדה רצוף, בהתאם לגרסתו של העד המבקש לא הצליח לבצע את העקיפה בבטחה וכלי הרכב בו נהג הוא ירד לשול, כדי למנוע תאונה חזיתית.

ראיות המשיבה כוללות גם את עדותו של סאבא סאמי, אשר רכבו ניזוק כתוצאה מהתאונה הנ"ל, אשר מסר כי לאחר קרות התאונה ראה את המשאית אשר ביצעה את העקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף.

על פי נסיבות המקרה כפי שתועדו על ידי השוטר רס"מ בוריס צרנובלסקי בוחן תנועה, ועל פי התמונות שצורפו לדו"ח זה, הכביש בעת התאונה היה נקי, יבש ותקין, המדובר בכביש עם שני נתיבים המפריד ביניהם קו הפרדה רצוף.

הדבר עולה גם ממסקנותיו של בוחן התנועה, לפיהם נהג המשאית ניסה לחזור מנתיב שמאלי לימיני, ואז הוא נגע ברכב שהיה לפניו ודחף אותו.

דבר זה עולה גם מדו"ח הפעולה שנערך על ידי השוטר סמ"ר כנעני חי, אשר ציין במסגרתו שהגיע לזירת התאונה, פגש את העד בר עמינדב, אשר נכח בעת התאונה ומסר לו כי הבחין בנהג המשאית אשר חצה את קו ההפרדה הרצוף.

כאן המקום לציין שהמבקש ולאורך כל חקירתו הכחיש את המיוחס לו; ציין שלא ביצע עקיפה, וכי נהג הרכב השני הגיע מצד ימין שלו.

לאחר שעיינתי בחומר הראיות הקיים בתיק ולנוכח כל האמור לעיל, הנני קובעת כי לשלב זה של הדיון הראיות הקיימות בתיק מספיקות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>