מוחמד בדארנה נ' אברהים עבדאללה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א, תל"א
בית משפט השלום חיפה
16802-92,10569-98,16759-99
17.7.2011
בפני :
חנה לפין הראל

- נגד -
:

:
1. חסן אבו יונס
2. פ א וזי עבד אבו סאלח
3. קאיד אבו סאלח

החלטה

החלטה

התברר, כי עת כתבתי את החלטתי מיום 29.5.11 , לא הייתה מונחת בפני תשובת התובעים לעניין חיוב בהוצאות לדוגמא אותן בקשו הנתבעים.

התברר עוד כי התובעים הגישו תביעה בעניינם בבית משפט השלום בקריות בתיק 6233-03-11 ,

שם נתבעה גם עירית סחנין.

עו"ד" גנטוס בשם העירייה הודיע לבית המשפט- כב' השופט נווה, כי העירייה מתחייבת לסלול הכביש בגבהים על פי התכנון הקיים , ואם מישהו חפר אותו יותר נמוך, העירייה תחזיר אותו לפי התכנון.

יש חקווה כי הדבר יעשה במהרה.

יש עיוות דין מתמשך ונזק מצטבר כאשר קיים פסק דין כל כך הרבה שנים ואין אפשרות לבצעו.

אחת הסיבות אותן מנה מהנדס גרזוזי לחוסר המעשיות לביצוע פסק הדין היא עלות גבוהה של זכות מעבר זמנית.

זמניות היא דבר יחסי, וידועה האימרה במקומותינו ,גם אם על דרך הציניות, כי אין בארצנו דבר קבוע יותר מהזמני.

יתכן אם כך , כי אם לא יסלל הכביש בעתיד הקרוב, דהיינו בחודשים הקרובים שלא יעלו על שנה ,נימוק הזמניות כבר לא יהיה נכון.

כך או כך אין מקום לחייב בהוצאות לא בהוצאות רגילות ובודאי לא בהוצאות לדוגמא. די בהוצאות שנשאו התובעים בנשיאת חלקם בחוב שכר טרחת המודד.

אכן בד"כ כאשר בעל דין אינו זוכה בבקשתו או תביעתו , הוא מחויב בהוצאות יריבו.

אך ישנו נסיבות בהן לא יחויב בעל דין שכזה ונסיבות כאלו מתקיימות כאן. יש פסק דין שאיננו מבוצע , ולא באשמת התובעים.

הבקשה לחיוב בהוצאות נדחית.

עם זאת הנני מחייבת את הנתבעים להחזיר את מחצית שכ"ט המהנדס גרזוזי אשר נתן חוות דעתו כמומחה מטעם בית המשפט.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים .

ניתנה היום, ט"ו תמוז תשע"א, 17 יולי 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>