חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מוגרבי ניהאד נ' אבו עואד עלי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום מסעדה
145-07
25.2.2010
בפני :
מרדכי נדל

- נגד -
:
מוגרבי ניהאד
:
1. אבו עואד עלי
2. "אריה" חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

בפניי תובענה בגין נזקי גוף בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. הצדדים הסמיכוני לפסוק על דרך הפשרה לאחר הגשת סיכומים בכתב בהתאם להוראות סעיף 4ג' לחוק הפלת"ד .

התובע הינו קטין יליד שנת 1994 . הנתבע 1 הינו נהג הרכב הפוגע שמספרו 6846110 (להלן: "הרכב") . הנתבעת 2 הינה חברת הביטוח , אשר בזמנים הרלוונטיים לתובענה ביטחה את הרכב בהתאם להוראות ביטוח רכב מנועי (נוסח חדש) , תש"ל – 1970 .

לטענת התובע , בתאריך 9.3.2005 בשעה 17:45 , לערך , בעודו מהלך רגלית ברחובות הכפר בוקעאתא עלה רכבו של הנתבע 1 על כף רגלו הימנית של התובע וכתוצאה מכך נגרמו לתובע נזקי גוף [להלן : "האירוע" ו/או "התאונה"] . לגרסת התובע , כתוצאה מן האירוע אושפז האחרון ב"מיון יום" בביה"ח שבצפת ואובחן כסובל משברים בבסיס כף רגל ימין . אי לכך , הושמה כף רגלו בסד גבס למשך פרק זמן של חודש ימים ובשל כך נאלץ בעל כורחו להתהלך עם קביים ולשהות עם רגל מורמת בשל האיסור לדרוך על כף רגלו . לגרסת התובע , לאחר קרות האירוע החל לסבול מכאבים עזים בכף רגלו הימנית וכן מתסמינים שונים ברגלו הימנית לרבות תחושות תרדמת , נימול , הגבלות בתנועה וכו' וכן מנדודי שינה תכופים . לגרסת התובע , גם לאחר הסרת הגבס המשיך האחרון לסבול מכאבים עזים ברגלו ובשל כך עבר סדרה של חמישה טיפולים רפואיים במסגרת מכון פיזיותרפיה בין התאריכים 24.4.2005 ועד 11.5.2005 . בנוסף לכך , בעטייה של התאונה נאלץ התובע להיעדר מספסל הלימודים למשך 16 ימים בין התאריכים 10.3.2005 ועד 24.3.2005 .

לשיטת הנתבעים יש מקום לדחות את התובענה מחמת היעדר חבות של הנתבע 1 , אשר הינו רופא כירורג במקצועו ומוכר היטב בקרב אנשי הכפר בו אירעה התאונה . לשיטת ב"כ המלומד של הנתבעים לא צלח בידי התובע , אשר בעת קרות האירוע היה קטין בגיל 11 שנה , להוכיח על פי אמות המידה הנדרשות בדין האזרחי , כי הנתבע 1 הוא אכן הנהג הפוגע ולפיכך לא ניתן לשלול את טענת הנתבע 2 לפיה התובע נפגע על ידי אדם אחר . ב"כ הנתבעים מוסיף ומציין , כי בניגוד למצויין בדו"חות הרפואיים התובע הבהיר בתצהירו שהפגיעה אירעה בצידה האחורי של רגלו , וכי קיים פעם של מספר שעות בין ציון השעה , אשר דווחה למשטרת ישראל כשעת קרות התאונה (17:45) , לבין המועד שבו הגיע התובע בפועל לחדר המיון של ביה"ח (שעה 21:00) – דבר המעורר חשד של ממש כי התאונה לא נגרמה כלל על ידי הנתבע 1 אלא על ידי אדם אחר וכי התובע מייחס לנתבע 1 עוולה שלא באופן מוצדק . מכאן , מבקש ב"כ הנתבעים להסיק כי גילו הצעיר של התובע וכן פער הזמנים ביחס למועד המדווח על שעת קרות האירוע מצביעים על כך שהתאונה אירעה כתוצאה מפגיעה אשר נגרמה על ידי אדם אחר .

התובע עותר בסיכומיו לשיפוי בסכום מצטבר של 29,400 ₪ בגין ראשי הנזק הבאים : שיפוי בגין הפסדי השתכרות לעבר בסכום של 7900 ₪ ; הוצאות רפואיות ונסיעות לעבר בסכום מצטבר של 1500 ₪ ; עזרה צד ג' לעבר בסך של 5000 ₪ ; כאב וסבל בסך של 15,000 ₪ . לשיטת הנתבעת , יש מקום לשפות את התובע בסך כולל של 3000 ₪ בעבור ראשי הנזק הבאים : סך של 1000 ₪ בגין עזרה צד ג' בעבר וסך של 2000 ₪ בגין ראש הפרק "כאב וסבל" . יודגש , כי הצדדים אינם חלוקים על כך כי לתובע לא נגרמה נכות כלשהי (ראה : פרוטוקול הדיון מיום 12.3.2009) .

לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם ובטיעוני הצדדים בביהמ"ש נחה דעתי , כי הנתבע 1 נושא בחבות ביחס לעצם קרות האירוע . לאור המקובץ לעיל , הנני מחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובע בתוך 30 יום סך של 15,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל . כמו כן , תישא הנתבעת במלוא הוצאות האגרות ששולמו על ידי התובע וכן תישא בשכ"ט עו"ד בשיעור של 11% מהסכום שנפסק בצירוף מע"מ כחוק . ככל שהסך האמור לא ישולם במועד יישא הסך הפסוק הפרשי ריבית והצמדה כדין .

הגזברות תגבה אגרה על פי תקנה 5 (ב)(2)(ב) לתקנות בתי המשפט (אגרות) , התשס"ז-2007. מזכירות ביהמ"ש תשלח עותק מהחלטתי ישירות לב"כ הצדדים עם אישור מסירה. נוכח ההסדר הדיוני אליו הגיעו הצדדים הנני פוטר את הנתבעים מתשלום יתרת אגרה .

הסך הפסוק יופקדו ע"י הורי הקטין בחשבון בנק שיפתח על שמו . הכספים יושקעו בתכנית חסכון בהתאם לדין ובאופן שלכל הפחות יישמר ערכם. בחשבון תירשם על ידי הבנק הערה שאין לעשות כל פעולה בכספים המופקדים- למעט השקעתם כאמור וזאת- עד הגיע הקטין לגיל 18 , אלא באישור בית המשפט לענייני משפחה ובהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות , התשכ"ב-1962 .4678313ב"כ התובעים יואיל להמציא לבית המשפט את אישור הבנק בדבר פתיחת החשבון כאמור לעיל , בתוך 45 יום מהיום . העתק פסק הדין יישלח על ידי המזכירות למשרדי האפוטרופוס הכללי .

 

ניתן היום, י"א אדר תש"ע, 25 פברואר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>