- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' מסארווה ואח'
|
בש"פ בית המשפט העליון ירושלים |
4480-17,4555-17
18.6.2017 |
|
בפני השופט: י' דנציגר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: מדינת ישראל עו"ד מירי קולומבוס |
המשיבים: 1. המשיב בבש"פ 4480/17: תאמר מסארווה 2. המשיב בבש"פ 4555/17: איהאב מסארווה עו"ד שי טובים עו"ד אביגדור פלדמן עו"ד אריאל פיצוטקה |
| החלטה | |
לפנַי בקשה להארכת מעצר שנייה של המשיב בבש"פ 4480/17 (להלן: תאמר) החל מיום 14.6.2017, ולהארכת מעצר ראשונה של המשיב בבש"פ 4555/17 (להלן:איהאב) החל מיום 19.6.2017.
בית המשפט מתבקש להאריך את מעצרם של תאמר ואיהאב ב-90 ימים לפי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: חוק המעצרים), או עד למתן פסק דין בעניינם בתפ"ח 33959-06-16, אשר מתנהל בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, לפי המוקדם.
רקע
- ביום 19.9.2016 הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד כתב אישום מתוקן נגד האחים תאמר ואיהאב. יצוין כי כתב האישום המקורי הוגש ביום 16.6.2016 נגד תאמר בלבד, נוכח הימלטותו של איהאב והסתתרותו מן המשטרה. עם מעצרו של איהאב תוקן כתב האישום המקורי על דרך הוספתם של איהאב והמעשים המיוחסים לו לכתב האישום. האישום הראשון מייחס לתאמר ולאיהאב עבירה של ניסיון לרצח, לפי סעיף 305(1) יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק). לצד זאת, מיוחסת לתאמר עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף, לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961. האישום השני מייחס לאיהאב עבירות של שיבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק והפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו לפי סעיף 275 לחוק.
על פי כתב האישום המתוקן, בין תאמר ואיהאב ומשפחתם לבין דודתם (להלן: המתלוננת) קיים סכסוך ירושה החל משנת 2012 ביחס לחלקת אדמה הסמוכה למקום מגוריהם. ביום 29.5.2016, לאחר שהמתלוננת הראתה את חלקת האדמה לרוכשים פוטנציאליים, התגלע ויכוח אלים בין אמם של תאמר ואיהאב לבין המתלוננת. במהלך הוויכוח זרקה האם על המתלוננת אבנים והתקרבה אליה כדי לתקוף אותה. בתגובה הכתה אותה המתלוננת באמצעות טלפון. לאחר מכן עזבה האם את המקום, בעוד שהמתלוננת הלכה לכביש סמוך כדי להזמין משטרה. בהמשך לאירוע זה, הגיעו תאמר ואיהאב למקום עם רכבם. כעולה מכתב האישום, תאמר, שישב בכסא נהג הרכב, הבחין במתלוננת עומדת בסמוך לכביש וצעק "הנה היא הנה היא", ואז נסע במהירות גבוהה לכיוונה של המתלוננת עד אשר הרכב פגע בה והיא נפלה ארצה. בשלב זה עבר איהאב לשבת במקום תאמר במושב הנהג. איהאב קרא לעבר המתלוננת "אני אהרוג אותך שרמוטה". בהמשך, נהג איהאב אחורנית במהירות גבוהה ופגע במתלוננת עם הרכב בחזית גופה, ברגליה, בראשה ובצווארה. בשלב זה, שמעו תאמר ואיהאב קולות של ניידת משטרה, והם נמלטו מהמקום כשהם מותירים את המתלוננת יושבת על הקרקע ומדממת. כתוצאה ממעשים אלו נגרמה למתלוננת פגיעה רב מערכתית הכוללת: שברים בשתי הרגליים, שבר בכתף ושטפי דם בכל גופה. המתלוננת נותחה ברגליה ואושפזה לתקופה ארוכה. לפי הנטען בכתב האישום, תאמר נהג ברכב כשלא היה ברשותו רישיון נהיגה תקף. בנוסף, לאחר האירוע, איהאב נמלט והסתתר מן המשטרה מיום האירוע ועד ליום 4.9.2016, אז נתפס על-ידי שוטרים במסגרת סיור שגרתי.
- בד בבד עם הגשת כתב האישום המקורי, הגישה המבקשת לבית המשפט המחוזי בקשה לעצור את תאמר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. ביום 3.7.2016 נערך דיון בבקשה, במסגרתו הורה בית המשפט על עריכת תסקיר שירות מבחן בעניינו של תאמר לצורך בחינת חלופות מעצר.
- ביום 2.8.2016 הורה בית המשפט המחוזי על מעצרו של תאמר עד לתום ההליכים. בית המשפט ציין כי באי כוחו של תאמר הסכימו על קיומן של ראיות לכאורה ועילות מעצר. בית המשפט התייחס לתסקיר בעניינו של תאמר מטעם שירות המבחן. שירות המבחן לא בא בהמלצה לשחרר את תאמר והעריך כי המפקחים שהוצעו על ידו אינם מתאימים, וכי רמת הסיכון הנשקפת ממנו היא בינונית. בית המשפט קבע, כי שקלול נסיבות האירוע והנתונים המופיעים בתסקיר שירות המבחן מבססים רמת סיכון גבוהה ומובהקת הנשקפת מתאמר באופן ספציפי כלפי המתלוננת, כמו גם מסוכנות הנשקפת ממנו לביטחון הציבור. לצד זאת, ציין בית המשפט כי המתלוננת דיווחה כי היא קיבלה פניות מגורמים שונים לביטול תלונתה, ועל כן מתעורר חשש לשיבוש הליכי משפט המתחזק לנוכח הימלטותו של איהאב מן המשטרה.
- כאמור לעיל, עם מעצרו של איהאב תוקן כתב האישום המקורי על דרך הוספתו של איהאב והמעשים המיוחסים לו לכתב האישום. עם הגשת כתב האישום המתוקן נגד איהאב, הגישה המבקשת בקשה למעצרו עד תום ההליכים. ביום 19.9.2016 התקיים דיון בבקשה בבית המשפט המחוזי בו הסכים בא כוחו של איהאב לקיומו של "ניצוץ ראייתי" וביקש דחייה על מנת ללמוד את חומר הראיות. ביום 9.10.2016 הוארך מעצרו של איהאב עד תום ההליכים בהסכמת בא כוחו, וזאת בכפוף לשמירת זכותו להגשת בקשה לעיון חוזר.
- ביום 1.3.2016 הוארך לראשונה מעצרו של תאמר מעבר לתשעה חודשים ב-90 ימים בהסכמת בא-כוחו על ידי בית משפט זה (השופט נ' סולברג), החל מיום 16.3.2017.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
