חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' תקוע(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום ראשון לציון
11540-02-10
31.10.2010
בפני :
שרית זמיר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
אורן תקוע (עציר)
החלטה

החלטה

לאחר ששמעתי טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בתסקיר המעצר שהוגש בענינו של המשיב, באתי לכלל מסקנה כי ניתן להעתר להמלצה להוציא את המשיב לטיפול בקבוצה טיפולית המנוהלת על-ידי ד"ר נמרוד שני.

מדובר ביציאה להליך טיפולי פעם אחת בשבוע למשך שעה וחצי בלבד כאשר המשיב אמור לצאת לטיפול בליווי ובפיקוח מפקחים אשר נבדקו היטב הן על-ידי שירות המבחן והן על-ידי בית המשפט ורק לאחר מספר רב של דיונים לרבות בבית המשפט העליון אושרו כמפקחים.

אותם מפקחים מוכיחים הלכה למעשה כי הם ראויים לאמון שניתן בהם וממלאים תפקידם נאמנה. אין כל מניעה כי אותם מפקחים ילוו את המשיב לאותו הליך טיפולי קצוב בזמן קצר.

גם שירות המבחן מציין כי שהייתו של המשיב במעצר בית ללא טיפול נלווה אינה אפקטיבית וחרף הספקנות באשר לנתוניו האישיותיים של המשיב, ממליץ שילובו בטיפול.

צודקת ב"כ המשיב בטיעוניה כי דרישת התביעה לגורם טיפולי מאוזן הינה בגדר סיסמא, שכן בעת הזו אין גורם טיפולי שכזה בנמצא ושירות המבחן, שלא יכולה להיות מחלוקת כי הינו גורם מאוזן, בפרט במקרה שבפני, בא בסופו של דבר בהמלצה לאפשר את הטיפול.

אשר לבקשה להוסיף את אימו של המשיב כערבה מפקחת אינני מוצאת לנכון להעתר לבקשה.

אימו של המשיב כמו מפקחים מוצעים אחרים, נפסלו באופן חד משמעי על-ידי שירות המבחן ובית המשפט בתסקירים קודמים.

לא בקלות הורה בית המשפט על שחרורו של המשיב בתנאים בתיק זה, ולאחר שהתקיימו דיונים רבים בענינו, לרבות בבית המשפט העליון, ורק משנמצאו מפקחים שלא היה ספק ולו קל שבקלים בעניינם, נעתר בית המשפט לאשרם כמפקחים, נוכח חומרתם המופלגת של המעשים המיוחסים למשיב.

משכך, ומשלא הובאה בפני בעת הזו התייחסות של הגורם המקצועי להתאמתה של האם לשמש כמפקחת, איני מוצאת לנכון לאשרה כמפקחת.

המלצת שירות המבחן להעתק כתובת מעצר הבית, גם היא מסוייגת. ומכל מקום אינה כוללת המלצה להוסיף את האם כמפקחת אלא דווקא מדגישה כי יש להותיר את שאר התנאים המגבילים לרבות ההשגחה של המפקחים שאושרו, בעינם.

סוף דבר- שלמעט יציאתו של המשיב להליך הטיפולי בכל יום ב' בין השעות 10:30 עד 12:00 ברח' דב פרידמן 8 בקליניקה של ד"ר נמרוד שני בעיר רמת גן, יעמדו בעינם כל תנאי השחרור שנקבעו בענינו של המשיב.

מובהר בזאת כי המשיב יצא להליך הטיפולי בליווי ובפיקוח צמוד של מי מן הערבים המפקחים.

ההגעה לקליניקה תעשה בדרך המהירה והקצרה ביותר ללא עצירות ביניים וללא סטיות וכך גם החזרה מיד בסיום הטיפול, למקום מעצר הבית.

לשעות הטיפול תתווסף שעה לצורך הגעה לטיפול ושעה לחזרה ממנו.

המזכירות תשלח העתק ההחלטה לפיקוח האלקטרוני לצורך פתיחת חלון ליציאה לטיפול.

ניתנה והודעה היום כ"ג חשון תשע"א, 31/10/2010 במעמד הנוכחים.

שרית זמיר, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>