מ"ת
בית משפט השלום אשקלון
|
15232-07-10
18/07/2010
|
בפני השופט:
חיים נחמיאס
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
קונסטנט רובינסקי (עציר)
|
החלטה,החלטה |
החלטה
זוהי בקשה לעצור את המשיב 2 עד לסיום ההליכים המשפטיים נגדו בתיק 15137-07-10 בו מיוחסות לו עבירות של תקיפה חבלנית על ידי שניים, גניבה, תקיפה כדי לגנוב.
נימוקי הבקשה מדברים בעד עצמם.
אין עוד חולק שאין למשיב עבר פלילי, הגם שתלוי ועומד נגדו תיק מב"ד בגין עבירות של תקיפות שוטרים.
שמעתי בקשב רב את הטענות מכאן ומכאן וחזרתי ועיינתי בחומר החקירה המוכר לי מדיון קודם.
יאמר מיד גם מהעולה מעובדות כתב האישום ומחומר החקירה חלקו של המשיב 2 קטן יותר מחלקו של המשיב 1, ולא רק לעניין עבירת הסמים שזו מיוחסת למשיב 1 בלבד, אלא גם מבחינת התקיפה כדי לגנוב שבוצעה הלכה למעשה על ידי המשיב 1 הגם שראיות לכאורה יש כאן שלכאורה השניים פעלו בצוותא חדא.
אינני יכול להתעלם מטענות הסניגור המלומד לגבי אותן ראיות ועדויות שלפחות בתחילת הארוע המשיב 2 ניסה לרסן את המשיב 1, אולם כנראה בשלב מסויים גם המשיב 2 היה לו יד ורגל בארוע.
במצב דברים זה אני בהחלט סבור שהגם שיש כאן ראיות לכאורה שהמשיב עבר את העבירות המיוחסות לו בכתב האישום, הרי לאור הבעייתיות בחומר הראייתי יש מקום במקרה דנן לשקול שחרורו של המשיב לחלופת מעצר הגם שלעניות דעתי יש כאן עילות מעצר לאור אופיין וטיבן של העבירות שלכאורה תקפו בצוותא חדא עוברת אורח אשר טיילה עם כלבה ברחוב ואת בעלה שאך יצא להגנתה.
באשר לחלופת המעצר המוצעת היא לא הובררה לי די צורכה. הגיע לכאן רק האב לא האם ואני מבין כי האב עובד ומוכן לקחת חופש מהעבודה לחודש ימים, אולם ברור כי תיק כזה לא יסתיים תוך חודש ימים, אנו נמצאים בפגרה שנמשכת חודש וחצי.
בנסיבות אלו על מנת לאפשר לסניגור להביא לכאן את האם המוצעת ואולי גם ערבים נוספים מקרב בני משפחה או ממקום עבודתו של המשיב אני דוחה המשך הדיון בזו הבקשה לתאריך 25/7/2010 שעה 09.00 בפני (מועד בו נקבע הדיון לגבי המשיב 1).
להסרת כל ספק ומנימוקי הבקשה ולאחר שעיינתי בחומר החקירה, אני מורה על מעצרו של המשיב 2 עד להחלטה אחרת בזו הבקשה.
המזכירות תזמן את המשיב 2 באמצעות ליווי יחידת נחשון וכן מתורגמן לשפה הרוסית.
פוסק לשלם למתרגמת שכרה משעה 13.00 עד שעה 14.00.
ניתנה והודעה היום ז' אב תש"ע, 18/07/2010 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר
החלטה
נעתר לבקשת הסניגור המלומד ודוחה הדיון להמשך דיון למחר 19/7/2010 שעה 10.00, ככל שהדבר נוגע למשיב 2.
ניתנה והודעה היום ז' אב תש"ע, 18/07/2010 במעמד הנוכחים.
חיים נחמיאס, שופט בכיר
הוקלד על ידי: איריס בוהדנה