מדינת ישראל נ' שחאדה(אסיר)
|
פ"ל בית משפט השלום לתעבורה באילת |
4137-07-10
17.8.2010 |
|
בפני : אלון רום |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: זוהייר שחאדה (אסיר) |
| החלטה,החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין,החלטה | |
החלטה
לאור ייצוג הנאשם על ידי סניגור פרטי – הסנגוריה הציבורית משוחררת מייצוג הנאשם.
ניתנה והודעה היום ז' אלול תש"ע, 17/08/2010 במעמד הנוכחים.
אלון רום, שופט
החלטה
אני מתיר לנאשם לחזור בו מכפירתו.
ניתנה והודעה היום ז' אלול תש"ע, 17/08/2010 במעמד הנוכחים.
אלון רום, שופט
הכרעת דין
על יסוד הודית הנאשם באמור בעובדות כתב האישום, אני מרשיע אותו בעבירות המפורטות בו.
ניתנה והודעה היום ז' אלול תש"ע, 17/08/2010 במעמד הנוכחים.
אלון רום, שופט
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודייתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רשיון ונהיגה ללא פוליסת ביטוח תקפה.
על פי עובדות כתב האישום ביום 17.06.2009, נפסל הנאשם מלהחזיק רשיון נהיגה בפניו על ידי ביהמ"ש בתעבורה בחיפה, כב' השופט בנג'ו בתיק פ"ל 210/08 למשך 14 חודשים.
ביום 14.07.2010 בסמוך לשעה 18:00, נהג הנאשם רכב פרטי בכביש 90 בכניסה לעיר אילת. הנאשם נהג כאמור בעוד הפסילה בתוקף ובהיותו מודע לפסילה שהוטלה עליו על ידי ביהמ"ש.
הנאשם הודה והביע חרטה על מעשיו.
ב"כ המאשימה הגיש סיכומים בכתב כאשר העונש אליו עותרת המדינה הינו מאסר בפועל והפעלת מאסר מותנה בן 8 חודשים במצטבר לצד מאסר מותנה ארוך ומרתיע ופסילה ארוכת שנים, קנס והשבתה שיפוטית של כלי הרכב נשוא האישום.
ב"כ הנאשם מנגד מבקש להקל עם הנאשם לאור העובדה כי הודה וחסך זמן שיפוטי וכן על רקע מצבה של בתו כאשר בקשתו של הסניגור הינה להסתפק בהפעלת המאסר המותנה בלבד.
הנאשם יליד 1973 אשר כאמור עבר את העבירות המיוחסות לו בעת שהיה מודע לכך כי קיימת פסילה כנגדו שנגזרה עליו בביהמ"ש לתעבורה בחיפה ביום 17.06.2009, והנה הנאשם אוחז בהגה ונוהג בניגוד לפסק הדין שניתן נגדו.
ככלל, כאשר הנאשם נתפס בכף כשהוא נוהג בפסילה, הרי שיש להחמיר איתו בדין. העובדה כי נאשם זה שבפניי הוזהר במעמד גזר הדין על ידי כב' השופט וגזר את דינו כאמור בפרוטוקול (ראה עמ' 12 לפסק דינו של השופט בנג'ו): "אני מוצא לנכון להזהיר את הנאשם כי בפעם הבאה לא יוכל לגלות עמו שהוא נוהג איתו כעת". עולה מכך כי הנאשם פעם אחר פעם מזלזל באופן מובהק בחוק, שכן גם בתיק הקודם המדובר בנאשם שנפסל פעמיים היה מודע לכך כי עשה דין לעצמו ונהג בזמן פסילה.
חייב להיות מחיר כבד למי שביודעין מתעלם מהחלטות שיפוטיות פעם אחר פעם וחרף העובדה כי פסילה הוטלה עליו הוא ממשיך לנהוג ברכב בתקווה שלא יתפס. הדעת נותנת כי הנסיעה בה נתפס הנאשם נוהג בתיק שבפניי איננה הפעם היחידה בה הפר הנאשם את הוראות פסק הדין ואכן הוא נותן את הדין היום רק בגין פעם אחת.
לא בנקל ניתן לתפוס נהג הנוהג בפסילה ובמקרים בהם אכן עולה בידי המשטרה לשים ידה על מבצע העבירה מן הראוי להחמיר בדין ולמען יראו וייראו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|