חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' רזומני(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נצרת
6829-03-11
14.6.2011
בפני :
לילי יונג-גפר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
אולג רזומני
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע, עפ"י הודאתו, במסגרת הסדר טיעון בעבירות של סחר בסמים והחזקת סמים לצריכה עצמית. הארוע נשוא כתב האישום התרחש בחודש פברואר השנה אז סחר הנאשם בסם מסוכן מסוג LSD במהלך מסיבת יער בכך שמכר לאחר "בול" LSD. מאוחר יותר נמצא מחזיק על גופו "בול" נוסף מחולק לשניים. כאשר נתפס ע"י השוטרים, השליך מידו את מנת הסם.

הנאשם כבן 28, לחובתו שתי הרשעות קודמות שתיהן בתחום הסמים המסוכנים לרבות סחר והחזקה. האחת, משנת 2000 והשניה, משנת 2003.

בהמשך לטיעונים לעונש שהושמעו ע"י הצדדים בישיבה הקודמת ביום 11/4/2011 הוריתי לשרות המבחן להגיש תסקיר בעניינו של הנאשם, וזאת לאחר ששמעתי מפי הסנגור על נסיבותיו האישיות. התסקיר מפרט אכן את נסיבותיו של הנאשם אך באופן תמוה מוסרת קצינת המבחן כי אין בידיה כלים לבדוק את טענת הנאשם כי הוא נקי מסמים היום. בדיקות שתן לגילוי סמים נערכות דרך קבע ע"י שרות המבחן ולא הובהר מדוע מקרה זה שונה. מכל מקום, נוכח נסיבותיו האישיות המליצה קצינת המבחן על הטלת מאסר בפועל שירוצה בעבודות שרות והעמדת הנאשם במבחן לתקופה של שנתיים שבמהלכן יעסוק הטיפול הן בסוגיות אישיות והן בבעיית הסמים.

על אף שסבורני כי יש טעם רב בהמלצת קצינת המבחן וכי זוהי הדרך הנכונה לטווח הארוך, הרי שכעת הודיעו הצדדים כי הגיעו להסדר טיעון משלים ולפיו יירצה הנאשם 6 חודשי מאסר בפועל מיום מעצרו וכן יוטלו עליו עונשים נלווים.

כידוע, מחוייב בית המשפט ככלל לכבד הסדרי טיעון למעט בנסיבות חריגות שאינן מתקיימות במקרה זה ועל כן, אכבד את ההסדר.

לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם עונשים כדלקמן:

1.מאסר בפועל למשך 6 חודשים וזאת מיום מעצרו 26/2/2011.

2.מאסר על תנאי של 12 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מיום שחרורו מן המאסר עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים מסוג פשע.

3.מאסר על תנאי של 6 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מיום שחרורו מן המאסר עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים מסוג עוון.

4.קנס בסך 1,500 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 1/9/2011.

במידה ותשלום כלשהו לא ישולם במועדו, תעמוד יתרת הקנס כולו לפרעון מיידי.

5.אני פוסלת את הנאשם מלקבל, או מלהחזיק ברישיון נהיגה וזאת לתקופה של 3 חודשים מיום שחרורו מן המאסר.

6.אני פוסלת את הנאשם מלקבל, או מלהחזיק ברישיון נהיגה וזאת לתקופה של 12 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו מן המאסר, והתנאי הוא כי לא יעבור עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים, עבירה של נהיגה בשכרות, או תחת השפעת סמים, או נהיגה בזמן פסילה.

זכות ערעור תוך 45 יום.

ניתנה והודעה היום י"ב בסיון התשע"א, 14/06/2011 במעמד הנוכחים.

לילי יונג-גפר, שופטת

סגנית הנשיא

הוקלד על ידי: חגית דהן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>