ת"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
83-12
18/03/2013
|
בפני השופט:
יהודית אמסטרדם
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. מאור רומנו 2. רוני מוהרסז 3. אור קובה
|
גזר-דין,החלטה (נאשם 2) |
גזר דין (נאשם 1)
א.פתח דבר
1.נאשמים 1 ו-2 הודו במסגרת הסדר טיעון בביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע ושוד – כמפורט בכתב האישום המתוקן שהוגש בעניינם.
2.ע"פי עובדות האישום הראשון, בתאריך 10.8.12, קשרו שלושת הנאשמים (להלן: "השלושה") קשר לבצע שוד של שליחי פיצה.
במסגרת הקשר לביצוע שוד ולשם קידומו נפגשו השלושה בתאריך 11.8.12 סמוך לשעה 00:52 בגינה ציבורית סמוך לרחוב הרצוג 8 בחולון. במעמד זה התקשר נאשם 1, בנוכחות נאשם 2 והאחר, לסניף "פיצה פרגו", ביצע הזמנה ומסר כתובת הסמוכה לגינה על-מנת שהשליח יספק את ההזמנה.
בהמשך לאמור, בשעה 01:45 הגיע א.ק, אשר עבד כשליח בפיצרייה, והשלושה, שישבו אותה עת בגינה ציבורית סמוך לכתובת שמסר נאשם 1, הנאשמים קראו למתלונן ומסרו לו כי הם אלה שהזמינו את הפיצה.
המתלונן ניגש אליהם, ונאשמים 1 ו-2 נעמדו מולו, והאחר נעמד מאחוריו.
נאשם 1 פנה למתלונן ודרש ממנו למסור לידיו את הפאוץ' שהכיל כסף, וכן את כל מה שיש בידיו, וזאת בעת שהאחר איים עליו כי אם יעשה משהו הוא ידקור אותו.
על רקע דרישת השלושה ופחדו של המתלונן מהאחר שעמד מאחוריו, מסר המתלונן לידי נאשם 1 את הפאוץ' שהכיל כסף מזומן בסך 1500 ₪, ארנק שהכיל 100 ₪, כרטיס אשראי, וכן מכשיר "אייפון". (אישום ראשון).
3.עפ"י הנטען בכתב האישום, בתאריך 11.8.12 קשרו נאשמים 1 ו-2 ביחד עם האחר לבצע שוד נוסף של שליח פיצה, והפעם בחולון. במועד הנ"ל, עפ"י הזמנתם הגיע בסמוך לשעה 23:00 שליח הפיצה - מ.מ. לרחוב התנאים בחולון. אותה עת, שהו השלושה בסמוך לכתובת שמסרו בעת הזמנה הפיצה.
לאחר שמ.מ. מסר לנאשמים את הפיצה, הוא שב לקטנועו, ואז ניגשו אליו נאשמים 1 ו-2 ביחד עם האחר ושאלו אותו מה יש לו בקטנוע. האחר אחז בצווארו של מ.מ. וחנק אותו בידו כשהוא מצמיד חפץ חד לגבו. נאשמים 1 ו-2 ניצבו משני צידיו של שליח הפיצה ודרשו ממנו למסור להם את מכשיר הטלפון וכן כל הכסף שברשותו.
נאשמים 1 ו-2 והאחר נטלו ממ.מ. את הפאוץ' שהכיל סך של 640 ₪, והורו לו לעזוב את המקום במהרה, שאם לא כן יאונה לו רע.
כתוצאה מהצמדת החפץ החד לגבו של מ.מ., נגרמה לו חבלה – שריטה באורך 7 ס"מ מתחת לשכמות. (אישום שני)
4.מעובדות האישום השלישי עולה כי בתאריך 12.08.12 בסמוך לשעת חצות, במסגרת הקשר בין השלושה ולשם קידומו, התקשר נאשם 1 בנוכחות נאשם 2 והאחר ל"דומינוס פיצה", וביצע הזמנה למשלוח לרחוב בצלאל 9 בתל-אביב, כשהוא משתמש בשם בדוי.
נ.כ. - שליח הפיצרייה הגיע לכתובת שנמסרה, וזאת על-מנת לספק את ההזמנה. משניגש לכניסת הבניין הגיחו נאשמים 1 ו-2 והאחר מאחוריו, כשהאחר חונק את המתלונן בצווארו ומצמיד חפץ חד לגבו בעודו מאיים "טעות קטנה וזה נכנס בך".
5.נאשמים 1 ו-2 והאחר נטלו מנ.כ את הפאוץ' שנשא על גופו והכיל סכום של כ-550 ₪, וכן ארנק שהכיל מסמכים שונים, כרטיס אשראי ו-400 ₪ במזומן.
6.נאשמים 1 ו-2 חיטטו בכיסיו של נ.כ, ולאחר מכן נטלו ממנו את מגש הפיצה שהוזמן, ומכשיר הטלפון הסלולרי שלו מסוג "אייפון".
נאשמים 1 ו-2 והאחר הורו לנ.כ לשוב לקטנוע ולעזוב את המקום תוך שהם מאיימים עליו כי הם יודעים איפה הוא גר, וכי אל לו להסתכל לאחור, וכל זאת כאשר החפץ החד מוצמד לגבו. (אישום שלישי)
7. נאשמים 1 ו-2 הודו בביצוע העבירות המתוארות לעיל, והורשעו על פי הודאתם בקשירת קשר לביצוע פשע (אישומים ראשון ושני) ושוד (אישומים ראשון, שני ושלישי)- עבירות לפי סעיפים 499 (א) ו- 402(ב) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "חוק העונשין").
8.האישום הרביעי הוגש רק נגד נאשם 1, ועניינו הפרת הוראת ביהמ"ש.