חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' רוט

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו
7491-09-12
19.3.2013
בפני :
אריה זרזבסקי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
אליהו רוט
הכרעת-דין

הכרעת דין

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו אי ציות לתמרור 206, בכך שלא פנה ימינה אחרי התמרור וזאת בניגוד לתקנה 22 (א) לתקנות התעבורה, התשכ"א - 1961.

אין מחלוקת בין הצדדים בענינים הבאים:

1.הנאשם נהג ברכב מ.ר 15-050-71 ביום 8.3.12 בשעה 19.25 או בסמוך לכך כשהוא נוסע ברח' יצחק שדה בת"א, ביציאה מחניון הנמצא במס' 13 ופונה שמאלה.

2.השוטרת רס"ר ג'נט פרדו עמדה סטטית על רח' יצחק שדה מול בית מס' 15 לצורך אכיפה.

המחלוקת בין הצדדים הינה כדלקמן:

לגירסת המאשימה, בצד ימין בכיוון נסיעתו של הנאשם מוצב תמרור 206 המורה על נסיעה ימינה אחרי התמרור. בניגוד לתמרור הנ"ל פנה הנאשם שמאלה.

לגירסת הנאשם, הוא יצא מהחניון ובמקום לא מוצב תמרור 206.

דיון והכרעה:

1.השוטרת רשמה דוח מפורט המתאר את ביצוע העבירה (מוצג ת/1).

2.עפ"י "הנסיבות המיוחדות של המקרה" כמפורט בדו"ח ת/1, השוטרת שהיתה סטטית מול יצחק שדה 15 במרחק של של 15, 20 מטר מהתמרור (ש' 4 , 5 עמ' 2 לפר'), הבחינה ברכב הנאשם יוצא מהחניון ופונה שמאלה בניגוד לתמרור 206.

3.השוטרת ציינה בדו"ח (ת/1) כי בכיוון נסיעת רכב הנאשם בצד ימין מוצב תמרור 206.

בחקירתה הנגדית העידה השוטרת כי היא בטוחה במאה אחוז כי ביציאה מהחניוון בצד ימין מוצב התמרור על עמוד (ש' 16, 20 בעמ' 1 לפר').

השוטרת ציינה בדוח כי עד לעצירת הנאשם נשמר קשר עין רצוף וכי היתה ראות טובה.

4.תגובת הנאשם עפ"י הדוח ת/1 היא "לא ראיתי את התמרור, תוותרי לי היום פורים".

יצוין כי בחקירתו הנגדית העיד הנאשם כי זו פעם ראשונה שהוא היה בחניון (ש' 4 בעמ' 3 לפר') וכן כי הסימון בכביש היה מקווקו (ש' 8 בעמ' 2). נראה כי עובדה זו היתה בין הגורמים שהביאה אותו לבצע את העבירה המיוחסת לו.

5.לא נטען על הכרות מוקדמת בין הנאשם לשוטרת.

6.לאחר ששמעתי את הצדדים ובחנתי את העדויות, שוכנעתי כי בכיוון נסיעת הנאשם מצד ימין מוצב תמרור 206 וכי השוטרת ראתה את העבירה המיוחסת לנאשם אשר התרחשה למעשה לנגד עיניה.

בנסיבות העניין אני מעדיף את עדות השוטרת על פני עדות הנאשם, זאת לאחר שהזהרתי את עצמי כי אני עושה זאת על סמך עדות יחידה. לפיכך אני מרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

המזכירות תשלח עותק הכרעת הדין לנאשם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>