ת"פ
בית משפט השלום קריות
|
812-04-09
09/02/2010
|
בפני השופט:
מרדכי ארגמן
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. אופיר קרויטורו 2. אתי שטנקריט
|
החלטה,החלטה ביחס לנאשמת 2,החלטה ביחס לנאשמת 2,החלט |
החלטה
1.בפני טענה שעניינה הגנה מן הצדק המתבססת על העובדה שלפיה החקירה כנגד הנאשמים בוצעה בתחנת נהריה כאשר המתלונן הוא איש משטרה שמשרת בתחנת נהריה ולטענת ב"כ הנאשם 1, החקירה היתה צריכה להתבצע על ידי יחידת חקירות אחרת ומשלא נעשה הדבר כך, הרי שזכאי הנאשם להנות מהגנה מן הצדק.
2.אכן טענה זו הינה טענה מקורית ויוצאת דופן שכן עשרות מקרים אם לא יותר מכך, נחקרים באותה תחנת משטרה שבה משרת המתלונן, בין אם הדבר נוגע לאירוע שקרה במסגרת מילוי תפקידו, כגון תקיפת שוטר והכשלתו במילוי תפקידו ובין אם הדבר נוגע לאירוע שאיננו נוגע למילוי תפקידו, כגון פריצה וגניבה מביתו של שוטר באותה תחנה.
3.המחוקק לא הגביל את סמכויות החקירה של החוקרים ובשום מקום לא נקבע כי חוקרי התחנה מנועים מלחקור מקרה שבו מעורב שוטר שמשרת באותה תחנה. ספק כלל אם דבר זה הינו אפשרי בימינו. מכל מקום, אינני רואה בכך לא עילה להגנה מן הצדק, לא מינה ולא מקצתה.
4.אשר לקבילות אמרתו של הנאשם מחוץ לכותלי בית המשפט, הדבר צריך להבחן במסגרת הוראות סעיף 12 לפקודת הראיות, [נוסח חדש, תשל"א – 1971].
5.לאור האמור, אני דוחה את הטענה שעניינה הגנה מן הצדק.
ניתנה והודעה היום כ"ה שבט תש"ע, 09/02/2010 במעמד הנוכחים.
מרדכי ארגמן, סגן נשיא
החלטה ביחס לנאשמת 2
הנני מקבל את בקשתה של הנאשמת לחזור בה מכפירתה בעובדות כתב האישום ומחזיר את הדיון בעניינה לשלב ההקראה.
ניתנה והודעה היום כ"ה שבט תש"ע, 09/02/2010 במעמד הנוכחים.
מרדכי ארגמן, סגן נשיא
החלטה ביחס לנאשמת 2
כתב האישום המתוקן יבוא תחת כתב האישום המקורי ויסרק לתיק האלקטרוני.
ניתנה והודעה היום כ"ה שבט תש"ע, 09/02/2010 במעמד הנוכחים.
מרדכי ארגמן, סגן נשיא
החלטה ביחס לנאשמת 2
1.לאור דברי הסניגור, על מנת לאפשר לנאשמת לצרף את התיק הנוכחי לתיק שעומד ותלוי נגדה בבית משפט בעכו ואשר קבוע ליום 28.2.10, אני קובע את התיק בשלב זה לתזכורת התביעה ליום 14.3.10 בשעה 09.00.
2.היה והתיק אכן יצורף כל שעל הצדדים לעשות הוא להמציא לבית המשפט העתק מפרוט' הצירוף על מנת שבית המשפט יורה על הפסקת ההליכים כנגד נאשמת 2 בתיק זה. היה והדבר יעשה כי אז ישיבת התזכורת שנקבעה מבוטלת.
ניתנה והודעה היום כ"ה שבט תש"ע, 09/02/2010 במעמד הנוכחים.
מרדכי ארגמן, סגן נשיא
החלטה ביחס לנאשם 1
התיק קבוע לשמיעת ראיות זה מכבר ליום 11.2.10. אין לי אלא לקבוע כי פרשת התביעה תחל במועד האמור.