מדינת ישראל נ' קסרס
|
מ"ת בית משפט השלום כפר סבא |
526-11-11
3.11.2011 |
|
בפני : מירב בן-ארי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: לוקס חוסה קסרס |
| החלטה | |
החלטה
לפניי בקשה להארכת מעצר בית בו נתון המשיב מאז שלב מעצר הימים.
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של תקיפת עובד ציבור, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ואיומים.
אף שקיימות ראיות לכאורה, ובעניין זה אני מפנה לדוחות הפעולה של השוטרים, המתארים כיצד המשיב התנהל בעת שהשוטרת והסייר פנו אליו, וכן בהמשך, כיצד התנהל בניידת ובתחנת המשטרה, אני סבורה שמכלול נסיבותיו של האירוע אינו מצדיק מעצר בית מלא.
נראה מהמזכר של הסייר בן סניור, כי תחילתו של האירוע במין הנחת יד לא ברורה של המשיב על הסייר, ולאחר מכן, לפי פרשנות הסייר, הפך זה לאקט מאיים. לא זה השלב להיכנס לשאלה, האם בעקבות הדברים האלה העיכוב והמעצר לאחריו היו בלתי חוקיים, שכן זה עניין שצריך לידון בתיק העיקרי. מה שברור הוא, שהיתה הנחת יד, ולפי עדות הסייר והשוטרת שירי (שצריכות להיבחן בהליך העיקרי), היו אקטים תוקפניים של המשיב.
כך גם, אין חולק שנאמרו אי אלו משפטים ע"י המשיב שעלולים להתפרש כאיומים, ולכן קיימות ראיות לכאורה בעניין זה.
עם זאת, לאחר ששמעתי את טיעוניו של הסנגור, אני מקבלת את העובדה שמדובר באירוע שאין תחילתו בתוקפנות יזומה של המשיב, אלא על פני הדברים מדובר בהשתלשלות של התרחשויות, שהסלימה, בין היתר עקב שכרותו של המשיב. המשיב לא יזם את תחילת ההשתלשלות, וגם במהלך האירועים, הביע את צערו על ההתרחשות. הבעת צער, יש בה לא רק הודאה, כפי שמציין בצדק ב"כ המבקשת, אלא גם כדי להעיד על מודעות של המשיב וחוסר רצון מסוים שלו שלא להסלים את המצב, דבר שלמרבה הצער לא צלח, משום שהאירועים התגלגלו באופן שהתגלגלו.
לנוכח האמור, ואף שלמשיב עבר פלילי, אך מזה שלוש שנים שמר מפני הסתבכות עם החוק, אני מוצאת לשנות את תנאי השחרור כדלקמן:
1.המשיב ישהה במעצר בית לילי בין השעות 22:00 ועד 07:00, ברח' חנקין 2, דירה 9 רעננה.
2.למרות האמור, למשיב יותר לעבוד גם בשעות הלילה, כלומר בשעות שקבעתי מעצר בית לילי, ובלבד שיציאתו ממעצר הבית הלילי כאמור היא לצרכי עבודה, ובשעות אלה, כאשר הוא שוהה מחוץ לבית לצורך עבודה כאמור, המשיב לא יהיה בגילופין.
3.אני מבטלת את הצורך בפיקוח.
4.ניתן איסור יצירת קשר במישרין או בעקיפין עם מי מהמעורבים בפרשה.
5.להבטחת התנאים כפי שקבעתי, יפקיד המשיב סך מזומן נוסף של 1,500 ₪.
ניתנת אורכה להפקדת סכום זה עד ליום 6.11.11 שעה 12:00.
הובהר למשיב כי אם יפר תנאי מתנאי השחרור, ייעצר. במקרה כזה, יובא בפני שופט תורן בתוך 24 שעות ממעצרו.
ניתנה והודעה היום ו' חשון תשע"ב, 03/11/2011 במעמד הנוכחים.
מירב בן-ארי, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|