חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' קסטל

: | גרסת הדפסה
ח"נ
בית משפט לענינים מקומיים ראשון לציון
23195-02-11
16.3.2011
בפני :
עמית פרייז

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
יצחק קסטל
החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין

החלטה

נוכח מהות העבירה והתייצבות הנאשם הדיון יתקיים היום.

ניתנה והודעה היום י' אדר ב תשע"א, 16/03/2011 במעמד הנוכחים.

עמית פרייז, שופט

הכרעת דין

מדובר בחניה אשר על פי התצלומים שהוגשו, לרבות התצלומים שהגיש הנאשם, נעשתה להבנתי בשטח שהינו מדרכה.

למסקנה זו הגעתי מכך שניתן לראות שכלי רכב חונים בקטע הכביש שסמוך למקום שבו חנה הנאשם והמקום היחיד שבו היוצאים מכלי הרכב יכולים להיות בביטחה ולסכן עצמם בתנועת כלי רכב נוספים בכביש של החניון הינו המקום שבו חנה הנאשם והקטעים המתפרשים ממנו.

יצויין כי מדובר במקום אשר מוגבה ביחס לכביש.

בנסיבות אלה, הרי שמדובר בקטע דרך מצוי בצד הכביש ואשר משמש להולכי רגל ולפיכך הוא מהווה מדרכה על פי ההגדרה שהיטיב להביא בפניי הנאשם.

בנסיבות אלה, הנאשם מורשע במיוחס לו בכתב האישום.

ניתנה והודעה היום י' אדר ב תשע"א, 16/03/2011 במעמד הנוכחים.

עמית פרייז, שופט

גזר דין

הנאשם הורשע, כמפורט בהכרעת הדין בעבירה שעניינה חנייה בשטח מדרכה.

אף לפי גרסתו אם סבר הנאשם כי מדובר בשטח הפרדה וביודעו שגם שטח כזה אסור לחניה, הרי שכשאשר ביצע הנאשם את החניה במקום ידע שהוא עובר עבירה.

לפיכך, כאשר נוכח בקנס הנקוב בעיר זו ביחס לחניה במקום מסוג זה היה עליו לשלם את הקנס ולא להגיע להתדיינות מיותרת בביהמ"ש.

תוך כדי הכתבת גזר הדין הוסיף הנאשם את דבריו לפיהם בעיר מגוריו ניתן לחנות בשטח הפרדה לאחר השעה 19:00.

בכל הכבוד אין בכך בכדי להפוך אף בעיני אדם סביר את מעשהו של הנאשם למעשה מותר או נסלח. מדובר באזור שבו קיימת פעילות ענפה אף בשעות שבהן חנה הנאשם וכל בר דעת מבין שחניה במקום שחנה הנאשם תפריע הפרעה מהותית למי אשר יוצאים מהמכוניות ומבקשים לעמוד בבטחה באזור שאינו חלק מהכביש בטרם יחצו את הכביש בדרכם ליעדם.

בנסיבות אלה, השתכנעתי כי יש מקום להחמיר עם הנאשם לעומת קנס המקור, יחד עם זאת לאור גובה קנס המקור לא אמצה את הדין עם הנאשם באופן מלא כבקשת התביעה.

אני גוזר על הנאשם קנס בסך 750 ₪ או 7 ימי מאסר תמורתו, אם הקנס לא ישולם. הקנס ישולם ב- 3 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 1/5/2011, ובכל 1 לחודש עוקב. היה וסך זה או שעור משעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרתו לפרעון מיידי.

זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה תוך 45 יום מהיום.

ניתנה והודעה היום י' אדר ב תשע"א, 16/03/2011 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>