מדינת ישראל נ' קוזלי
|
מ"י בית משפט השלום נצרת |
31900-01-11
18.1.2011 |
|
בפני : חנא סבאג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: תמיר קוזלי |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה להארכת מעצרו של החשוד למשך 6 ימים בגין חשד לביצוע עבירה של גניבה והתפרצות.
לאחר עיון בבקשה ובחומר החקירה אשר הונח בפניי, וכן בדוח הסודי שסומן על ידי, נחה דעתי כי בתיק החקירה תשתית ראייתית הקושרת את החשוד לביצוע העבירות המיוחסות במידה המקימה חשד סביר שהחשוד ביצע את העבירות.
שוכנעתי מחומר החקירה שנאסף עד כה כי קיים יסוד סביר לחשש כי שחרור החשוד יביא לשיבוש הליכי חקירה ומשפט/ העלמת רכוש/ השפעה על עדים ולפגיעה בראיות בדרך אחרת.
שוכנעתי כי קיים יסוד סביר לחשש כי שחרור החשוד יש בו כדי לסכן את שלום הציבור ובטחונו.
כנדרש על פי סעיף 13 (ב) לחוק המעצרים שקלתי גם אם ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של קביעת ערובה ותנאי ערובה שפגיעתם בחירותו של החשוד פחותה והגעתי למסקנה שלא ניתן להשיג את המעצר בדרך זו.
לא נעלם מעיני כי המדובר בהארכת מעצר שלישית אולם, יש להתחשב בעובדה כי עד כה ניתנה ליחידה החוקרת 4 ימי מעצר בלבד כאשר החשוד אינו משתף פעולה כלל עם היחידה החוקרת. עיון בדוח הסודי מלמד כי פעולות החקירה הדרושות חלקן, מחייב את השארתו של החשוד מאחורי סורג ובריח.
יחידת ארז הינה יחידה מחוזית כטענתו של החוקר, משהחקירה הועברה לטיפולה, נתונה לבית משפט זה סמכות המקומית על כך אף מסכים הסניגור ועל כן, אין מקום לדון בטענה לעניין הסמכות המקומית.
יש מקום לקצוב את הימים המבוקשים ולא להיעתר למלוא הימים ועל כן אני מורה על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 20/1/11 בשעה 12:00 .
ניתנה והודעה היום י"ג שבט תשע"א, 18/01/2011 במעמד הנוכחים.
חנא סבאג, שופט בכיר
הוקלד על ידי: אורלי גרידיש התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|