- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' קאסם עלי ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום נצרת |
6838-03-09
3.6.2010 |
|
בפני : לילי יונג-גפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. מוחמד קאסם עלי 2. ג'ואד קאסם עלי |
| החלטה והכרעת דין,גזר-דין | |
החלטה והכרעת דין
בהתאם להסכמת הצדדים, אני מבטלת את כתב האישום נגד הנאשם 1 לפי סעיף 94(ב) לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) התשמ"ב–1982.
אני מרשיעה את הנאשם 2, על יסוד הודאתו, בעבירות של איסור לכלוך והשלכת פסולת, מטרד לציבור, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ומעשה פזיזות ורשלנות, כמפורט בכתב האישום.
ניתנו והודעו היום כ"א בסיון התש"ע, 03/06/2010 במעמד הנוכחים.
לילי יונג-גפר, שופטת
סגנית הנשיא
גזר דין לנאשם 2
הנאשם הורשע עפ"י הודאתו, במסגרת הסדר טעון, בעבירות הנוגעות להשלכת פסולת ברשות הרבים וכן הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ומעשה פזיזות ורשלנות.
מכתב האישום עולה, כי הנאשם נהג ביום 3/9/2008 במשאית מתוכה השליך פסולת בניין המכילה לוחות עץ, קרטונים, ניילונים, שברי קירות ומיכלי פלסטיק לשטח פתוח סמוך לכפר טורעאן והכל תוך גרימת מטרד לציבור וללא היתר.
כאשר הגיע שוטר למקום נמלט הנאשם משטח השפיכה, על אף שהשוטר שהיה לבוש במדים הורה לו לעצור. הנאשם החל בנסיעה פרועה תוך שארגז המשאית מורם ודלתות המכולה פתוחות. הנאשם נסע באופן פרוע ומסוכן ברחבי כפר טורעאן תוך שניידת דולקת אחריו, עד שנעצר במבוי סתום.
הנאשם כבן 37, אין לחובתו כל הרשעות קודמות, הוא הודה במיוחס לו וחסך זמן שיפוטי ואילו, למעשה, כל הנתונים העומדים לזכותו. מנגד, עומדות לחובתו נסיבות מחמירות. מדובר בעבירות משני סוגים שכל אחד מהם מחייב תגובה עונשית מחמירה. למרבה הצער, הפכה השלכת הפסולת ברשות הרבים לנגע הגורם נזקים עצומים לציבור, גורם למטרדים ואי נוחות, להשחתת הנוף וככלל לפגיעה באיכות החיים של תושבי המדינה והכל למען בצע כסף, במטרה לחסוך בעלויות הגבוהות הכרוכות בפינוי הפסולת כדין.
בנסיבות אלו, ברור כי רק עונשים חמורים הכוללים קנסות כבדים יש בהם כדי להרתיע מביצוע עבירות אלו בדרך של הפיכתן לבלתי כדאיות מבחינה כלכלית.
הנאשם שבפניי הוסיף חטא על פשע ואף סיכן את שלום הציבור בנסיעה פרועה ומסוכנות בתוככי כפר תוך המלטות משוטר שדרש ממנו לעצור. מבחינה זו מדובר בהתנהגות עבריינית מובהקת אשר לא ניתן לעבור עליה לסדר היום ואשר במצב דברים רגיל, הייתה מחייבת עונש מאסר בפועל.
עם זאת, בנסיבות העניין, נוכח הנסיבות העומדות לזכות הנאשם, כפי פורטו לעיל, ועפ"י אמות המידה שנקבעו בפסיקה לא אוכל שהסדר הטיעון שבין הצדדים חורג ממידת הסבירות במידה שתצדיק סטייה ממנו ועל כן אכבדו.
שקלתי לסטות מהסדר הטיעון, לפחות בכל הנוגע לפסילת רישיון הנהיגה של הנאשם בפועל בהתחשב בהתנהלותו כמתואר בכתב האישום, אך בנסיבות העניין החלטתי שלא לעשות כן.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם עונשים כדלקמן:
1.מאסר על תנאי של 9 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מהיום עבירה כלפי עובד ציבור או עבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה.
2.מאסר על תנאי של 6 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מהיום עבירה של השלכת פסולת ברשות הרבים.
3.קנס בסך 70,000 ₪ או 6 חודשי מאסר תמורתו. 40,000 ₪ מתוך הקנס ישולמו בתוך 60 יום מהיום והיתרה תשולם ב- 10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 1/9/2010.
במידה ותשלום כלשהו לא ישולם במועדו, תעמוד יתרת הקנס כולו לפרעון מיידי.
הקנס ישולם ישירות לקרן לשמירת הניקיון.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
