- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' צפתי(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום ירושלים |
51032-05-11
23.6.2011 |
|
בפני : אביטל חן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: משה צפתי (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
המשיב שבפניי ביצע על פי החשד עבירות רכוש, ואין מחלוקת בשלב זה כי קיימות ראיות.
כנגד המשיב עומד ותלוי עונש מאסר מותנה בגין עבירות רכוש והינו בר הפעלה.
כיום מבקש המשיב לעבור הליך גמילה והתביעה מתנגדת לבקשתו זו. אומנם ההלכה היא שרק במקרים נדירים יש לאפשר הליך גמילה במהלך מעצר עד תום ההליכים, ובמיוחד כאשר נגד המשיב תלוי ועומד עונש מאסר מותנה אלא, שבית המשפט מאמין כי עניינו של המשיב שבפניו שונה משהו ממקרים אחרים אשר מובאים בפני בית המשפט, ובהם מבקשים משיבים/נאשמים לעבור הליך גמילה על מנת שלא לשהות במעצר עד תום ההליכים.
המשיב שבפניי בן 57 ועד לפני שנה וחצי לא נרשמו לחובתו עבירות פליליות מכל מין וסוג.
ניתן להסכים כי נדיר הוא שאדם יחל בגין 56, כאשר הוא סב לשני נכדים, לבצע עבירות רכוש ובמיוחד מסוג של פריצה לבתי מגורים.
התיק שהתנהל בפניי מתחילתו בתורנות מעצרים, חומר הראיות מוכר לי, ושוכנעתי לפחות ברמה הנדרשת לשלבים הנוכחים כי העבירות בוצעו על רקע התמכרות לסמים ועל רקע מעורבותו של המשיב במערכת יחסים עם אישה, אשר בלשון המעטה לא היטיבה עימו.
אם הצליח המשיב שבפניי להגיע עד גיל 56 ללא עבר פלילי כלשהו, ראוי לטעמי ליתן למשיב הזדמנות לשיקום, ויוזכר כי לא מדובר באדם המכור לסמים שנים רבות אשר נכנס ויוצא ממוסדות גמילה שונים ללא הועיל.
בנסיבות האמורות הורתי על הכנת תסקיר מעצר ודומה כי גם שירות המבחן מצטרף לעמדה זו.
הואיל וקיימת בעיה טכנית להעביר את המשיב לבדיקות הנדרשות לצורך העברתו למלכישוע אאפשר,לאחר שלקחתי בחשבון את רמת מסוכנתו של המשיב, לאחיו אהרון צפתי הנמצא באולם בית המשפט ללוותו יום אחד לבדיקות ויום אחד לקהילת מלכישוע.
עו"ד איתן ארנון יסייע בתיאום יום הבדיקות ויום הראיון במלכישוע מול שירות המבחן ויכוון את האח אהרון לבדיקות הנדרשות על מנת שאלו יושלמו תוך יום אחד.
מיד כאשר ימסרו לבית המשפט התאריכים הנדרשים המתואמים יינתן צו בהתאם. באותם ימים יתייצב אהרון במגרש הרוסים בירושלים בבית המעצר ויוכל לקבל לליווי את אחיו המשיב לצורך השלמת הפרוצדורה.
בית המשפט מבקש להבהיר כבר בשלב זה כי השחרור יעשה בתנאי חלופת מעצר ללא חופשות ובתוך קביעת תנאים מחמירים לשהותו של המשיב במלכישוע.
ניתנה והודעה היום כ"א סיון תשע"א, 23/06/2011 במעמד הנוכחים.
אביטל חן, שופט
הוקלד על ידי: אבירם פולטוב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
