חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' פיש

: | גרסת הדפסה
פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
346-11-11
9.7.2012
בפני :
רחל טאובר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
זהר פיש
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הודה והורשע בשני אישומים חמורים. בתאריך 16.12.10 הנאשם נהג במונית בצומת "שילת" בזמן פסילה וללא ביטוח, וכן נהג ביום 17.2.11 במונית בכביש 446 לצפון בזמן פסילה וללא ביטוח.

הנאשם נידון בנוכחותו, הפקיד את רישיון הנהיגה ביום 11.11.10. לא יבשה הדיו וביום 16.12.10 נהג בפסילה, וגם ביום 17.2.11. אין דין ואין דיין.

מטיעוני ב"כ הנאשם והנאשם עצמו, הבנתי שהן מצבו הכלכלי והן נסיבותיו האישיות (המצב בבית) גרמו לו להמשיך לנהוג במונית לצרכי פרנסה. הוא אב לילדה ואשתו אינה עובדת. המצוקות האישיות גרמו לו לבצע את העבירות, אולם אינני סבורה כי יש בכך משום סיבה להקל בעונשו.

עיינתי בעברו התעבורתי ולצערי עבר תעבורתי כה מכביד של 92 הרשעות קודמות, מצדיק החמרה בענישה, שכן לא יתכן שהנאשם משנת 90' יצבור לחובתו עבירות רבות כל כך, שבחלקן עבירות חמורות כמו אי ציות להוראת שוטר, נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה באור אדום, שימוש בפלאפון, סטייה מנתיב נסיעה ואי ציות לתמרורים רבים נוספים.

לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים לעונש, נסיבותיו האישיות של הנאשם, חומרת העבירות ועברו התעבורתי המכביד, אני דנה את הנאשם לעונשים כדלקמן:

אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 2,000 ש"ח או 200 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם ב- 4 תשלומים החל מהחודש הבא.

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 12 חודשים.

הפסילה תחל מהיום בשעה 18:00.

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 9 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.

אני דנה את הנאשם ל- 12 חודשי מאסר, מתוכם 4 חודשי מאסר לריצוי במסגרת של עבודות שירות ו- 8 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, שלא יעבור עבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה או רשיון נהיגה תקף (למעט ברירת משפט) , נהיגה בזמן פסילה ונהיגה רשלנית.

עבודות השירות יתבצעו במרכז "קשת", האורגים 4 חולון, 5 ימים בשבוע, 8 וחצי שעות עבודה יומית, החל מיום 2.9.12. על הנאשם לפנות למפקח האחראי, אסרף חביב, פלאפון: 050-6278970.

ביהמ"ש מודיע לנאשם כי אם לא ירצה עבודות השירות יישלח למאסר מאחורי סורג ובריח.

בנוסף לכך, הנאשם יחתום על התחייבות בסך 10,000 ש"ח למשך 3 שנים, שלא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, למעט ברירת משפט.

לא יחתום ייאסר לחודשיים, החתימה היום.

זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לביהמ"ש המחוזי

ניתנה והודעה היום י"ט תמוז תשע"ב, 09/07/2012 במעמד הנוכחים.

רחל טאובר, שופטת

מזל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>