מדינת ישראל נ' פחמאוי(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
21381-08-09
14.7.2010 |
|
בפני : מוקי לנדמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אשרף פחמאוי (עציר) |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין (שנייה)
לאור הודאת הנאשם בעובדות רשימת הצירוף, הנני מרשיעו בארבעה תיקים של ביהמ"ש השלום בת"א, כלהלן:
א.ת.פ. 5953/09 (קבוע בפני כב' השופטת רביד), בעבירה של ניסיון פריצה לעסק על פי סעיפים 25+ 407(א) לחוק העונשין.
ב.ת.פ. 4838/09 (כב' השופטת נאור), בעבירה של נטילת נכס לשם סחיטה על פי סעיף 430 לחוק.
ג.ת.פ. 8287-06-10 (כב' השופטת פרדלסקי), בעבירה של ניסיון גניבה על פי סעיפים 25+ 384 לחוק, בעבירה של קבלת נכס שהושג בעוון על פי סעיף 412 לחוק ובעבירה של החזקת מכשירי פריצה על פי סעיף 409 לחוק.
ד.ת.פ. 5737/09 (בפני כב' השופט יצחק) בעבירה של פריצה לרכב על פי סעיף 413 ו' סיפא לחוק ובעבירה של גניבה מרכב על פי סעיף 413 ד(א) לחוק.
ניתנה והודעה היום ג' אב תש"ע, 14/07/2010 במעמד הנוכחים.
מוקי לנדמן, שופט
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בשתי עבירות של קבלת נכס שהושג בעוון, וכן בעבירות של ניסיון פריצה לעסק, פריצה לעסק, נטילת נכס לשם סחיטה, ניסיון גניבה, החזקת כלי פריצה, פריצה לרכב, גניבה מרכב, גניבה והחזקת נכס חשוד כגנוב, הכל בשל חמישה אירועים שונים בין החודשים מאי – אוגוסט 2009.
הנאשם הסביר כי ביצע את העבירות על רקע מצוקתו הנפשית והכלכלית, וכשלא מצא אדם כלשהו שיקח אותו תחת חסותו ויאפשר לו לעבוד. רוב העבירות אינן מתוכננות, למעט העבירה של הזמנת פורץ כביכול לעסק שלו, כדי שיפתח לו את העסק.
נסיבותיו של הנאשם קשות ביותר, הוא אובחן כסכיזופרן ושהייתו בישראל הוסדרה רק לאחר שנים רבות וגם שהותו בין כתלי שב"ס קשה ביותר, לאור עברו של האב ונטיותיו שלו.
מצד שני, לחובת הנאשם עבר פלילי משמעותי ביותר, בעיקר בגלל עבירות רכוש ושב"ח, והוא נשא מספר רב של מאסרים מאחורי סורג ובריח. לקחתי בחשבון גם את הודאת הנאשם, לקיחת האחריות המלאה והחסכון בזמן.
לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר למשך 15 חודשים.
אני מפעיל את המאסרים המותנים בני 5 חודשים ו-9 חודשים אשר הוטלו על הנאשם בתיק פלילי 3340/07 של בית משפט השלום בירושלים ביום 1.5.2008 בחופף זה לזה, וזאת משום שהמדובר בשני מאסרים מותנים שהוטלו באותו גזר דין, באופן שנועד לאבחן בין העבירות השונות.
כמו כן אני מפעיל את המאסר המותנה בן 8 חודשים אשר הוטל על הנאשם ב-ת.פ. 5104/05 של ביהמ"ש השלום בירושלים, ביום 24.4.06.
למרות שככלל גישתי היא שיש להפעיל מאסרים מותנים במצטבר זה לזה, הרי במקרה זה, בהתחשב בכך שבגזר הדין האחרון הוטלו שני מאסרים מותנים אשר אחד מהם (בן 3 חודשים בגין עבירות שב"ח) כבר הופעל, אפעיל את שני המאסרים המותנים כך ששלושה חודשים מתוך המאסר המותנה בן ה-8 חודשים יהיו בחופף והיתרה במצטבר.
כלומר, בגין המאסרים המותנים, אני מטיל על הנאשם 14 חודשי מאסר, שירוצו במצטבר למאסר אשר הוטל על הנאשם היום.
סה"כ ישא הנאשם 29 חודשי מאסר בפועל, החל מיום מעצרו 22.8.09.
הצדדים יגישו רשימה מוסכמת לגבי ימי מעצר נוספים, וגם אלו ינוכו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|