- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' פול(עציר) ואח'
|
מ"ת בית משפט השלום רמלה |
12304-04-10
27.4.2010 |
|
בפני : ליאורה פרנקל (שיפמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. יעקב פול (עציר) 2. מרק ברוורמן (עציר) |
| החלטה,החלטה,החלטה | |
החלטה
כנגד הנאשם ואחר הוגש כתב אישום המיחס להם עבירה של קשירת קשר לביצוע פשע, יצור, הכנה והפקת סם מסוכן בצוות חדא והחזקת כלים.
עם הגשת כתב האישום המאשימה הגישה בקשה בה עתרה להורות על מעצרו של המשיב והאחר עד לתום ההליכים.
ביום 12.4.10 המועד בו הוגש כתב האשום ולצדו הוגשה הבקשה למעצר עד תום ההליכים, ב"כ המשיב לא חלק על קיומן של הראיות לכאורה ועתר לשמור לעצמו את הזכות לטעון בהמשך.
ב"כ המשיב עתר להורות על שחרורו של המשיב לאלתר למעצר בית ובפיקוח.
התביעה התנגדה.
בהחלטתי מיום 12.4.10 לאחר שעיינתי בתיק החקירה, ציינתי בתמצית את הראיות לכאורה, כמו כן ציינתי שמצאתי שקימת תשתית ראיתית לכאורית למיוחס למשיבים בכתב האישום לאור אמרתם ובשים לב לתצלומים מהדירה ולמוצגים אשר נתפסו בדירה.
באשר לעילת מעצר קבעתי כי קמה עילת מעצר מכח החוק.
באשר לחלופת מעצר ציינתי כי אני סבורה שבנסיבות בהן לחובת המשיב מאסר על תנאי בר הפעלה למשך 10 חודשים בגין עבירות על פקודת הסמים המסוכנים אשר הוטל עליו בחודש ינואר 2010, יש מקום ששרות המבחן יבחן אם ניתן לאיין את מסוכנותו הלכאורית בחלופת מעצר ופניתי לשרות המבחן בבקשה להגיש תסקיר.
לישיבת היום הוגש תסקיר.
שרות המבחן בתסקירו לא סבר שחלופת מעצר בבית הורי הנאשם – המשיב, הינה חלופה שניתן לשקול אותה וניתן לבוא בהמלצה לגביה, הגם שהמשיב עתר לבחון אפשרות לשחררו לחלופת מעצר בבית הוריו.
שרות המבחן העריך כי יש לשקול השתלבות המשיב בקהילה טיפולית.
יחד עם זאת שרות המבחן ציין כדלקמן:
"התרשמנו כי מארק אמביוולנטי לענין השתלבות בטיפול סגור וארוך טווח. במהלך השיחה ביטא רצון ראשוני לבחון התאמתו. נציין כי על אף ספקנותנו בדבר כוחותיו להשתלב בטיפול לאור גילו הצעיר והעובדה כי לא היה בטיפול בעבר אנו רואים חשיבות לבחון התאמתו לקהילה טיפולית מלכישוע במסגרת ניצול ההליך הנוכחי".
שרות המבחן המליץ לאפשר למשיב לצאת לראיון לקהילה הטיפולית בליווי אביו אשר ממנו התרשם שרות המבחן כמי שמודע לבעיותיו של המשיב ומוכן לסייע לו ומבין שהמשיב זקוק להליך טפולי.
התביעה התנגדה להמלצה ועתרה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים, בעוד הסניגור עתר להעתר לבקשה וטען כי עסקינן בעבירה של החזקת סם מסוג חשיש. עוד טען כי המשיב טוען כי עסקינן בהחזקת סם לשימוש עצמי ובסוגיה זו המשיב ינהל הוכחות במהלך התיק העיקרי.
לאור העובדה כי שרות המבחן מצא כי יש חשיבות לבחון התאמתו של המשיב לקהילה הטיפולית, עתר ב"כ המשיב להעתר להמלצה.
שקלתי את טעוני הצדדים.
אני ערה להמלצת שרות המבחן.
כמו כן, אני ערה להלכה הפסוקה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
