מדינת ישראל נ' עראר(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום נצרת |
1997-05-09
3.2.2010 |
|
בפני : לילי יונג-גפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: באסם עראר (עציר) |
| גזר-דין | |
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן בעבירות של קשירת קשר לפשע, זיוף בכוונה לקבל דבר בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזוייף בנסיבות מחמירות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
כתב האישום
במהלך שנת 2007 קשר הנאשם קשר עם יוסף זועבי ואחמד שיבלי להשתלט על חלקה המשתרעת על פני שטח של כ-30 דונם בסמיכות לכפר מכר ואשר היתה בבעלותו של סעיד סלים חסן מהכפר ג'וליס שנפטר ביום 21.12.07 (להלן: "המנוח").
לצורך קידום הקשר, זייפו זועבי, שיבלי והנאשם שורת מסמכים וביניהם ארבעה יפויי כוח בלתי חוזרים, הנושאים תאריך משנת 2000, הנחזים להיות מטעם המנוח, ולפיהם רשאים שלושה אנשים שונים, ובהם הנאשם, לעשות פעולות בחלקה ולהעבירה לבעלות הנאשם ו/או לבעלות אחרים, וכן זייפו "הסכם מכר" שנערך כביכול בתאריך 18.2.00, לפיו מכר המנוח את החלקה לנאשם תמורת סך של 80 אלף דולר.
לאחר זיוף המסמכים, פנו השלושה לעו"ד שלבי, הציגו בפניו את המסמכים המזויפים, והורו לו לעשות פעולות על מנת לרשום את הקרקע על שם הנאשם.
בהמשך לאמור לעיל, פנו זועבי ועו"ד שלבי לרוכשי קרקעות פוטנציאליים והציעו להם לרכוש את החלקה מן הנאשם, וזאת שעה שהקרקע כלל לא היתה בבעלותו.
ביום 29.6.08 נרשמה בלשכת המקרקעין בנצרת עלית הערת אזהרה לטובת הנאשם. לאחר שנתגלה על ידי לשכת רישום המקרקעין כי ביפוי הכוח שהוגש נפלה טעות במספר הגוש בו מצויה החלקה, הורה רשם המקרקעין הורה על ביטולה. אז זייף הנאשם יחד עם שיבלי וזועבי יפוי כוח נוסף, גם הוא נחזה ליפוי כוח מטעם המנוח משנת 2000 ובו תוקן מספר הגוש הנכון שבו מצויה החלקה.
לאחר שהניסיון לרשום הערת אזהרה על בעלות החלקה לטובת הנאשם כשל, ולצורך קידום הקשר, פנו זועבי, שיבלי והנאשם למוחמד מסיעי ולמוחמד גראבה, שהינו קרוב משפחה של הנאשם, על מנת שאלו יצהירו בתצהיר כוזב כי היו עדים למכירת הקרקע מהמנוח לנאשם, וכי היו עדים לכך שהנאשם מסר כסף מזומן למנוח תמורת החלקה (להלן: "התצהירים הכוזבים").
ביום 25.8.08 הגיש עו"ד שלבי בשם הנאשם תביעה לבית המשפט המחוזי בנצרת לקבלת סעד הצהרתי ולפיו הקרקע הינה בבעלות הנאשם, אך מפאת חוסר סמכות מקומית, הועברה התביעה לבית המשפט המחוזי בחיפה (ת"א 852/08). לתביעה צירף עו"ד שלבי את הסכם המכר הכוזב, התצהירים הכוזבים, ויפוי כוח מטעם הנאשם לפיו הנאשם מייפה את כוחו של עו"ד שלבי לטפל בכל הכרוך במכירת החלקה לחברת חאקא השקעות וניהול בע"מ, תוך שנטען בכתב התביעה כי החלקה נמכרה לצד שלישי.
ההליכים
כתב האישום הוגש ביום 5.5.09 והנאשם כפר במיוחס לו, ועל כן הוחל בשמיעת הראיות. בפתח ישיבת ההוכחות השנייה בתיק, ולאחר שנשמעו 5 עדי תביעה והוגשו מספר מסמכים וביניהם גם הודעותיו של הנאשם במשטרה, הודיעו הצדדים על הסדר הטיעון במסגרתו תוקן כתב האישום, והנאשם הודה והורשע כאמור לעיל.
במסגרת ההסדר הוסכם כי התביעה תבקש לגזור על הנאשם עונש מאסר של 39 חודשי מאסר בפועל ועונשים נלווים, ואילו הסנגור יטען באופן חופשי לעניין העונש.
עוד יצוין, כי במסגרת הפרשה לעיל, נידון גם אחמד שיבלי, שותפו של הנאשם בתיק זה, אשר הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון, ובית המשפט (כב' הנשיא אזולאי) אישר את ההסדר והטיל על שיבלי שלוש שנות מאסר בפועל מהן שנתיים בחופף לעונש המאסר שריצה שיבלי באותה העת בגין עבירות מרמה אחרות ושנה אחת במצטבר, וכן קנס של 40 אלף ₪. (ת.פ (נצרת) 2060-05-09 ,ניתן ביום 29.6.09 ).
הנאשם
הנאשם כבן 48 ולחובתו עבר פלילי עשיר הכולל 15 הרשעות קודמות ושני רישומים פלילים בעבירות רכוש רבות, איומים, זיוף, שבל"ר, אלימות, שוד, חבלה במזיד ברכב, נהיגת רכב מנוע ללא רישיון, הסעת שב"ח ועוד.
בגין עבירות אלה ריצה הנאשם מספר תקופות מאסר בפועל לא מבוטלות, של שנה, שנה וחצי, 9 חודשים, חצי שנה, שלוש שנים, וכן שלוש שנים וחודשיים.
עם גילוי מעורבותו של הנאשם בפרשה, נעצר הוא ביום 20.4.09,ונותר עצור עד תום ההליכים בעניינו.
טיעוני הצדדים ודיון
במסגרת ראיותיו לעונש, העיד התובע את מר יוסף חסן, בנו של המנוח סעיד חסן, אשר סיפר על תחושותיו הקשות עם גילוי העובדה שאביו, מכר כביכול את הקרקע ללא ידיעתו וללא ידיעת אחיו. הדבר נודע לו ולאחיו במהלך ימי האבל על מות האב, ולאחר מכן פורסם הדבר גם בעיתונות המקומית, וגרר שאלות מצד אנשי הכפר כיצד יתכן שדווקא במשפחתם ימכור האב את הקרקע העוברת בירושה למעלה מחמש מאות שנה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|