מדינת ישראל נ' עיסאוי ואח'
|
מ"י בית משפט השלום חדרה |
2894-08-11
2.8.2011 |
|
בפני : הדסה אסיף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. תמאר עיסאוי 2. מוחמד שתרובי |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
לצורך הדיון הזה, ודיון זה בלבד, אני ממנה לחשוד 2 את הסנגור עו"ד אופנהיימר מהסנגוריה הציבורית.
אם תבקש המשטרה שוב להאריך את המעצר, על החשוד למנות לו סנגור פרטי או להסדיר מול הסנגוריה הציבורית את זכאותו לייצוג.
ניתנה והודעה היום ב' אב תשע"א, 02/08/2011 במעמד הנוכחים.
הדסה אסיף, שופטת
החלטה
בפניי בקשה להארכת מעצרם של החשודים ב - 6 ימים.
לטענת המשטרה יש בידיה חומר הקושר אותם לזריקת חומר נפיץ לעבר חנות ביישוב פרדיס.
עיינתי בתיק המשטרה ושמעתי את דברי השוטרת שהתייצבה לדיון ושוכנעתי כי יש חשד, ברמה הנדרשת לצורך השלב שבפני, הקושר את החשודים למעשים המיוחסים להם.
עם זאת, אינני יכולה להתעלם מן העובדה שמהחומר שבתיק המשטרה נראה כי המשטרה צריכה ויכולה היתה לפעול גם במהלכי חקירה נוספים ועוד לפני מעצרם של החשודים. לא קיבלתי הסבר מניח את הדעת לכך שתחילת פעולות החקירה נעשתה דווקא במעצרם של שני החשודים האלה ולא במעצרם או חקירתם של חשודים ו/או מעורבים ו/או עדים נוספים שגם שמם מצוי בידי המשטרה.
שוכנעתי כי שחרורם של החשודים בשלב הזה עלול לשבש את החקירה, ובנוגע לארוע זה ולאו דווקא בקשר לארועים אחרים ובכך קמה עילה למעצרם.
עם זאת, ולנוכח הדברים שציינתי בקשר לנתונים שבידי המשטרה גם בקשר לאחרים, לא מצאתי מקום להאריך את המעצר ב- 6 ימים כפי שמבקשת המשטרה, ואני מאריכה אותו בשלב הזה אך ורק עד ליום 4/8/11, בין היתר על מנת שהמשטרה תבצע בזמן הזה פעולות לבדיקת האליבי שעלו בתיק.
המשטרה גם תבוא לדיון הבא, אם יהיה כזה, עם הסבר טוב ומניח את הדעת לכך שכאמור אין בתיק רישום בנוגע לפעולות שנעשו לגבי אחרים.
בשולי החלטה זו אני רואה מקום להתייחס לשתי טענות שהעלו הסנגורים בנוגע למעצר:
בנוגע לחשוד 1 – טען הסנגור כי מעצרו היה בלתי חוקי מאחר שנעשה שלא על פי אחת העילות הנקובות בסעיף 23 לחסד"פ (סמכויות אכיפה – מעצרים).
אני דוחה טענה זו מאחר שנראה כי המעצר נעשה בהתאם לסמכויות הנקובות בסעיף וככל הנראה לפי סעיף 23 (א) (3) ו- (4) לחוק.
בנוגע לחשוד 2 – טען הסנגור כי ככל הנראה לא הודעו למרשו זכויותיו להיוועץ עם עו"ד והחקירה לא תועדה כדין מאחר שלא נכתבה בשפה הערבית ולא תועדה חזותית.
לא ראיתי מחקירת החשוד סימוכין לכך שהחשוד נחקר בשפה הערבית. ההפך הוא הנכון. על פניו נראה כי החקירה נעשתה בשפה העברית לאחר שהחשוד ציין מפורשות שהוא מדבר על הזמן בערבית במסגרת עבודתו ויודע עברית טוב. על כל פנים, לצורך השלב שבפני, לא מצאתי כי יש בכך פגם שמחייב את שחרורו של החשוד וכל שכן לנוכח הראיות שיש בידי המשטרה כבר בשלב הזה.
אשר לזכות ההיוועצות עם עו"ד – העובדה שזכות זו נמסרה לחשוד מפורטת בחקירתו ובשלב הזה לא ראיתי בסיס לטענות שהעלה הסנגור בעניין זה.
סוף דבר, שאני מורה על הארכת מעצרם של שני החשודים, בשלב זה, עד ליום 4/8/11 בשעה 12:00.
המשטרה רשאית לשחרר את החשודים גם קודם למועד הזה, בתנאים או ללא תנאים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|