מדינת ישראל נ' עטור(אסיר)
|
מ"ת בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
290-06-12
7.8.2012 |
|
בפני : אבישי קאופמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: השאם עטור |
| החלטה | |
החלטה
בתיק זה הורה כב' השופט בכר ביום 10.6.12 על שחרורו של המשיב ממעצר בתנאים מגבילים הכוללים "מעצר בית" מלא.
המשיב הגיש בקשה לעיון חוזר וביקש לצאת לעבודה. עקב פגרת בתי המשפט נדונה הבקשה בפניי.
הבקשה נסמכה על "הלכה חדשה" שיצאה מבית המשפט העליון ביום 26.2.07. המדובר בהחלטה שניתנה חמש שנים לפני החלטת כב' השופט בכר, בוודאי הובאה על ידו בחשבון, ואם לא הובאה הרי היה על המשיב להגיש ערר על ההחלטה ולא לטעון לשינוי נסיבות בחלוף מספר שבועות מההחלטה.
במעמד הדיון בפניי הבוקר טען הסנגור כי במעד הדיון הקודם בפני כב' השופט בכר הייתה הסכמה לאפשר למשיב לצאת לעבודה, אולם הדבר לא יצא לפועל מאחר והמעביד לא יכול היה להתייצב לדיון. עיון בפרוטוקול לא מגלה רמז כלשהו להסכמה מעין זו. אם אכן נמנע הסנגור מהעלאת הבקשה בשל אי הופעת המעביד לדיון, מן הראוי היה כי היה מציין עובדה זו, מסביר כי בכוונתו לדאוג להופעת המעביד בתוך זמן קצר ומגיש בקשתו בסמוך לאחר הדיון. בקשה בדבר "שינוי נסיבות" אינה המשך טבעי של הסכמה בעל פה בדיון.
המבקשת הודיעה בכתב על התנגדותה לבקשה, וחזרה על עמדתה בדיון ואף הודעה זו אינה עולה בקנה אחד עם טענת הסנגור להסכמה.
אולם אף אם אתעלם מכל האמור לעיל ואבחן את הבקשה לגופה, אינני רואה אפשרות להיעתר לה.
אין חולק כי יש לקדם יציאת נאשמים לעבודה ככל שהדבר אינו מגביר את המסוכנות הנשקפת מהם והייתי שוקל את הבקשה בחיוב לו אכן היה מתייצב בפניי מעביד רציני המוכן לקבל את המשיב ולפקח עליו. אולם לצערי לא כך היה הדבר.
בדיון היום הופיע אדם שהציג עצמו תחילה כמעביד לשעבר של המשיב, אולם בהמשך התברר כי מעולם לא הוציא לו תלוש שכר כלשהו, לא ידע למסור פרטים על העבודה – מעבר לכך שמדובר בעבודת חקלאות ברמת הגולן – ובהמשך התברר כי מדובר בנהג, שאינו בעל העסק, אלא לכל היותר אוסף עובדים אקראיים עבור מעביד אלמוני כלשהו.
אינני סבור כי מדובר בהצעה רצינית לפיקוח על המשיב ואינני יכול לקבל את הבקשה.
הבקשה נדחית.
ניתנה היום, י"ט אב תשע"ב, 07 אוגוסט 2012.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|