חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' עוסמאן

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום עכו
9869-07-08
19.2.2012
בפני :
רונית בש

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
מוחמד עוסמאן
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע, על פי הודאתו, בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירות, כדלקמן:

תקיפה סתם כלפי בת זוג, לפי סעיף 379 + סעיף 382 (ב) (1) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977, הזק לרכוש במזיד לפי סעיף 452 לחוק העונשין, תשל"ז – 1977, ואיומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז – 1977.

הנאשם הודה, כאמור, בהזדמנות הראשונה.

בהתחשב באמור לעיל, בהתחשב בחלוף פרק זמן ניכר של כ-4 שנים מאז ביצוע העבירות, בהתחשב בעברו הפלילי הישן של הנאשם, ובהתחשב בעיקר בתסקירו של שרות המבחן, ממנו עולה כי הנאשם מצוי בהליך טיפולי של גמילה מאלכוהול, ועל רקע העובדה שהעבירות בוצעו נוכח התמכרותו של הנאשם ל"טיפה המרה", הנני מחליטה לאמץ את הסדר הטיעון אשר אינו נוגד את תקנת הציבור והינו עומד במתחם הסבירות.

אשר על כן, אני דנה את הנאשם למאסר על תנאי לתקופה של 8 חודשים למשך 3 שנים והתנאי הוא - כי לא יעבור עבירת אלימות מסוג פשע, לפי חוק העונשין, התשל"ז-1977 ויורשע בגינה.

אני דנה את הנאשם למאסר על תנאי לתקופה של 4 חודשים למשך 3 שנים והתנאי הוא - כי לא יעבור עבירת אלימות מסוג עוון, אם כלפי גוף האדם, אם כלפי רכוש, ואם עבירה של איומים, זאת לפי חוק העונשין, התשל"ז-1977 ויורשע בגין אחת מהן.

הנני מורה לנאשם לחתום היום על התחייבות כספית בסך 3,000 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתה, להימנע למשך שנתיים מביצוע עבירת אלימות כלפי גוף האדם, לפי חוק העונשין, תשל"ז - 1977.

במידה שלא תיחתם ההתחייבות הכספית, כאמור לעיל, יאסר הנאשם למשך 10 ימים.

הנני מורה בדבר הטלת צו מבחן על הנאשם למשך שנתיים מהיום, אשר במהלכן ימשיך הנאשם בהליך הטיפולי של הגמילה מאלכוהול, בפיקוח שרות המבחן, זאת על פי האמור בתסקיר שרות המבחן.

בשולי גזר הדין, מוזהר בזה הנאשם כי במידה ולא יעמוד בתנאי צו המבחן או יבצע עבירה נוספת בתקופת המבחן והצו יופקע, אזי יהיה צפוי לגזירת דינו מחדש בהתאם לחומרת העבירות ולנסיבות העניין.

המזכירות תמציא העתק מגזר הדין לשרות המבחן.

זכות ערעור תוך 45 יום.

ניתנה והודעה היום כ"ו שבט תשע"ב, 19/02/2012 במעמד הנוכחים.

רונית בש, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>