מדינת ישראל נ' עבדאללה

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום אילת
39832-04-11
30.4.2011
בפני :
אלון רום

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
וחיד עבדאללה
החלטה,החלטה

החלטה

מורה על מינוי הסנגוריה הציבורית ליצג את החשוד בהליך זה.

ניתנה והודעה היום כ"ו ניסן תשע"א, 30/04/2011 במעמד הנוכחים.

אלון רום, שופט

החלטה

1.לפני בקשה ראשונה להארכת מעצרו של החשוד עפ"י הקבוע בסעיף 13 לחוק סדר הדין הפלילי [סמכויות אכיפה מעצרים] תשנ"ו 1996 [להלן: "החוק"].

2.החשוד נעצר לראשונה ביום 29.04.2011בשעה 16:40.

3.בדיון שהתקיים במעמד נציג המבקשת, החשוד ובא-כוחו, חזר נציג המבקשת על האמור בבקשה וביקש את הארכת מעצרו של החשוד למשך 4 ימים.

4.על פי הנטען בבקשה, מיוחס לחשוד חשד בדבר ביצוע עבירה של העסקת תושב זר שלא כדין, בכך שמדובר בהבאה של 7 תושבי שטחים שנעצרו בשבוע החולף בקיבוץ יהל. מעצרם הוארך עד יום 01.05.2011. החשוד בחקירתו מכחיש קשר לביצוע העבירות.

כן נטען בבקשה לעילת מעצר של מסוכנות וחשש לשיבוש הליכי חקירה.

5.טרם הדיון הוצג לפני חומר חקירה עליו מתבססת הבקשה, וכן דו"ח סודי אשר סומן מב/1 - ובהם תימוכין נטען לחשד המועלה כלפי החשוד, ובמסגרת מב/1 מפורטות פעולות חקירה אותן מתעתדת המבקשת לבצע במסגרת הימים המבוקשת על ידה.

6.לאחר שבחנתי את הבקשה ובכלל זה את חומר החקירה ואת הדו"ח הסודי, מצאתי קיומו של חשד סביר לפיו החשוד עבר את העבירה המיוחסת לו בבקשה.

כמו כן, סומן על ידי מסמך נוסף מב/2 מזכר שגם בו חיזוק לחשד כנגד החשוד שבפניי, אף מעבר לאמור בבקשה.

הכחשתו של החשוד הינה גורפת. הוא טוען לכאורה כי מדובר בעלילה. יחד עם זאת, בתיק החקירה ראיות ממקורות שונים שיש בהן להקים חשד סביר לצורך בקשה זו.

יש לאפשר למבקשת למצות את החקירה ואולם ניתן לצמצם במעט את פרק הזמן המבוקש להמשך מעצרו של החשוד, זאת בכדי לאפשר פיקוח של בית המשפט על התקדמות החקירה.

7.התרשמתי כי מתקיימת כנגד החשוד עילת מעצר בדמות יסוד סביר לחשש כי שחרורו יכול ויביא לשיבוש הליכי חקירה, וכן נוכח קיומו של יסוד סביר לחשש כי שחרורו יכול ויביא לסיכון בטחונו של הציבור.

8.נוכח המסוכנות הנחזית, אינני מעדיף בשלב זה שחרור בערובה על פני מעצר.

9.אי לכך, אני מורה על המשך מעצרו של החשוד עד ליום 02.05.2011 עד השעה 12:00.

10.תיק החקירה והדו"ח הסודי מושבים לחוקר.

11.צו מעצר נחתם בד בבד.

זכות ערר כחוק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>