חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' עאנק ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נצרת
12958-02-09
20.12.2010
בפני :
יפעת שיטרית

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. אנדרה עאנק
2. נאדר עאנק

הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

על יסוד הודאת הנאשמים אני מרשיעה אותם בעבירה נשוא כתב האישום.

ניתנה והודעה היום י"ג טבת תשע"א, 20/12/2010 במעמד הנוכחים.

יפעת שיטרית, שופטת

גזר דין

1.הנאשמים הורשעו על פי הודאתם בעבירה של גניבה בצוותא, כאשר גנבו 9 מכסים מברזל של בורות ניקוז בכביש בשווי אלפי שקלים, השייכים לחברה הלאומית לדרכים. מחד תצוין לחומרא מהות העבירה שעברו הנאשמים, בשים לב לטיבה, אופייה ונסיבות ביצועה. עבירה זו טומנת בחובה חומרא יתרה באשר יש בה כדי לסכן את העוברים בדרך ואת שלומו ובטחונו של הציבור. כך עשו הנאשמים וחברו יחדיו לפגוע בציבור על דרך עשייתם הפלילים, כעולה מכתב האישום.

2.מאידך תצוין לקולא הודאת הנאשמים, לקיחת האחריות, חסכון זמן שיפוטי יקר, העובדה כי אין לחובת הנאשמים הרשעות קודמות וזוהי להם עשייתם הראשונה בפלילים. עוד יצוין חלוף הזמן ממועד ביצוע העבירה וכן נסיבותיהם האישיות של כל אחד מהנאשמים, כפי שאלה נפרשו בפני.

3.בנסיבות העניין ולאחר שערכתי איזון ראוי בין מקבץ הנסיבות, אלה לחומרא ואלה לקולא, מצאתי את הסדר הטיעון כפי שהוצג, באשר הוא ראוי, אינו נוגד את תקנת הציבור, אינו חורג ממתחם הסבירות ולפיכך אני רואה לכבדו. יחד עם זאת, בשים לב לתכליתה הכלכלית של העבירה, הרי שיש להשית על כל אחד מהנאשמים קנס אשר מחד ישקלל תכלית זו ומאידך אופן תשלום הקנס וחלוקתו לשיעורים, ישקללו את נסיבותיהם האישיות של הנאשמים וכן את מצבם הכלכלי.

4.בנסיבות העניין ולאחר שערכתי איזון ראוי בין כל אלה, אני משיתה על כל אחד מהנאשמים את העונשים כדלקמן:

א.12 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים מהיום כל עבירת רכוש מסוג פשע ויורשע בגינה.

ב.6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים מהיום כל עבירת רכוש מסוג עוון ויורשע בגינה.

ג.אני משיתה על כל אחד מהנאשמים קנס בסך 2,000 ₪ או 20 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם על ידי כל אחד מהנאשמים ב-5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים בסך 400 ₪ כל אחד. התשלום הראשון ישולם לא יאוחר מיום 10.1.11 וב-10 לכל חודש אחריו. אי עמידה באחד התשלומים במועד תגרור תוספת פיגורים כדין.

ד.אני מחייבת כל אחד מהנאשמים בחתימה על התחייבות כספית בסך 5,000 ₪ או 25 ימי מאסר תמורתה, להימנע במשך 3 שנים מלעבור כל עבירת רכוש. היה ולא תיחתם ההתחייבות, ייאסר הנאשם אשר לא יחתום על ההתחייבות למשך 15 ימים.

ה.הודעה זכות ערעור תוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.

ניתנה והודעה היום י"ג טבת תשע"א, 20/12/2010 במעמד הנוכחים.

יפעת שיטרית, שופטת

הוקלד על ידי: גיל שוורץ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>