- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' סרחאן(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום ירושלים |
31254-11-10
17.11.2010 |
|
בפני : אילתה זיסקינד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אחמד סרחאן (עציר) |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
1.בפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים נגדו בת.פ. 312444/11/10 בעבירות של התפרעות וניסיון תקיפת שוטר, בכך שביום 22.9.2010 בעקבות מות תושב סילואן מירי של מאבטח, החלו התפרעויות במוקדים שונים בכפר, בין השאר, יידו תושבי הכפר אבנים לעבר בית מיוחס, ועל פי כתב האישום הנאשם השתתף בהתפרעות והשליך אבנים אל המרפסת האחורית של בית מיוחס לעבר צוותי מג"ב שעמדו באותה עת על המרפסת.
2.המחלוקת היא על קיומן של ראיות לכאורה. בא כח המבקשת מפנה את בית המשפט לשני מזכרים של רכז מודיעין יצחק אלון, אשר באחד מהם מיום 28.9.2010 הוא מציין כי ראה את המשיב במקום לבוש חולצת פסים בצבע כחול לבן והוא מוכר לו מתוקף תפקידו. כן ציין כי ראה אותו בקלטת שתיעדה את האירוע בין משליכי האבנים. במזכר השני מיום 15.11.2010 ציין כיצד ניסה לזמן את החשוד לחקירה, והמשיב הגיע למחרת לחקירה.
3.תיאורו של רכז המודיעין את המשיב הינו דל ביותר במזכר הראשון. עיינתי בחלקים שונים בדיסק, בהם לא הצלחתי לזהות את המשיב, רכז המודיעין אשר צפה בדיסק, לא מפנה בדיסק למיקום בו הוא מזהה את המשיב, וגם התובע שצפה יחד עם בית המשפט והסנגור בדיסק, לא הפנה את בית המשפט למיקומו של החשוד בדיסק ולא הצביע עליו בדיסק על מנת שבית המשפט יוכל לזהות את המשיב.
4.ייתכן, אמנם, שרכז המודיעין אכן זיהה את המשיב באותו אירוע, מתוקף היכרותו אותו, אך לצורך קיומן של ראיות לכאורה, היה על המבקש לדאוג כי בחומר החקירה יתאפשר לזהות את החשוד, ובמצב בו נמצא כעת חומר החקירה לא ניתן לזהות את החשוד בתוך הקלטת, כפי שמן הראוי היה לעשות קודם לכן, כמקובל בתיקים רבים.
5.בנסיבות אלה, אמירתו של רכז המודיעין כי הוא מזהה את החשוד בדיסק, אינה מוכחת, משלא ניתן לזהות אותו שם, ולפיכך אני סבורה שלא קיימות בפני ראיות לכאורה מספיקות לצורך מעצרו של החשוד. ייתכן ואם תושלם החקירה, או אם בבית המשפט יוכל מר אלון להות את המשיב, תתגבשנה ראיות כאלה, אך בשלב זה אינני סבורה כי קיימות ראיות לכאורה לפניי.
6.בנסיבות אלה, לאור כל האמור לעיל, ובהתחשב באירוע החמור, אני משחררת את המשיב בתנאים הבאים:
א.אני אוסרת על המשיב להשתתף בכל התקהלות מכל סוג שהוא.
ב.המשיב יחתום על התחייבות בסך 5,000 ₪.
ג.המשיב יוכל ל השתחרר על ידי קצין משטרה או קצין שב"ס מוסמך.
ניתנה והודעה היום י' כסלו תשע"א, 17/11/2010 במעמד הנוכחים.
אילתה זיסקינד , שופטת
החלטה
מעכבת את ביצוע החלטתי למשך 24 שעות.
המבקשת תודיע בכתב לבית המשפט ולצד שכנגד עד שעה 15:00 אם בדעתה להגיש ערר.
ניתנה והודעה היום י' כסלו תשע"א, 17/11/2010 במעמד הנוכחים.
אילתה זיסקינד , שופטת
הוקלד על ידי: ענת יניר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
