מדינת ישראל נ' ספיר
|
ת"פ בית משפט השלום נתניה |
14304-07-09
8.9.2011 |
|
בפני : חגי טרסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: גאי ספיר |
| החלטה | |
החלטה
ביום 04/05/10 גזרתי את דינו של הנאשם לשישה חודשי מאסר על תנאי ולשל"צ בהיקף של 250 שעות. הנאשם נתן את דין על שלוש עבירות גניבה מחנויות בארץ בהיקפים כספיים מצומצמים יחסית בשנים 2007, 2008 וכן בגין עבירה של החזקת רכוש החשוד כגנוב. גזר הדין ניתן במסגרת הסדר טיעון לאחר שהתקבל תסקיר מטעם שירות המבחן אשר העיד על כך שהעבירות בוצעו על רקע משבר כלכלי ורגשי חמור, בעטיו נותר הנאשם חסר דיור בעבודה ובעל חובות ניכרים.
מאז מועד מתן גזר הדין חלפה תקופה ממושכת של כשנה וחצי. על אף פרק הזמן הנכבד שעמד לרשות הנאשם ביצע הנאשם עד היום כ 70 שעות בלבד מתוך 250 שעות השל"צ שהושתו עליו . בענייינו של הנאשם התקיימו מספר דיונים על רקע ההתקדמות האיטית ביותר בביצוע השל"צ. לנאשם ניתנו מספר רב של הזדמנויות ובישיבה הקודמת, לאור הצהרותיו של הנאשם לגבי קצב ביצוע העבודות לו התחייב, ציינתי כי מצופה שעד לדיון היום יושלמו כ 150 שעות של"צ. אף על פי כן מאז אותו דיון בוצעו 35 שעות בלבד ובסך הכל כ 70 שעות.
לנוכח התנהלות זו מביע שירות המבחן ספקנות באשר ליכולתו של הנאשם לעמוד במכסת השעות שנפסקה לו. שמעתי את דברי הנאשם , ולא בפעם הראשונה, ואף אני לא שוכנעתי כי מתן הזדמנות נוספת תשנה את התמונה ועל כן אני סבור כי יש מקום להפקיע את צו השל"צ ולהשית על הנאשם ענישה חלופית.
בהתחשב בהעדר עבר פלילי, בעבירות שאינן מרף החומרה העליון ובנסיבות שפורטו בתסקיר שירות המבחן לעונש, אני סבור כי השתת עונש מאסר ולו בעבודות שירות תהווה עונש מחמיר שאינו מתחייב במקרה זה. יחד עם זאת, אין מנוס מהשתת ענישה חלופית משמעותית לצו השל"צ, בהתחשב בהיקף המשמעותי של השעות שטרם בוצעו ובצורך לספק מענה הולם לחומרת העבירות. לפיכך, כתחליף לצו השל"צ אני גוזר על הנאשם תשלום קנס בסך 3500 ₪ אשר ישולם ב 5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 10/10/11.
ניתנה והודעה היום ט' אלול תשע"א, 08/09/2011 במעמד הנוכחים.
חגי טרסי, שופט
הוקלד על ידי: מזל קורן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|