מדינת ישראל נ' סעד

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בעכו
5908-07-12
26.12.2013
בפני :
יעקב בכר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
וסים סעד
הכרעת-דין

הכרעת דין

הריני מזכה את הנאשם מחמת הספק.

1.כנגד הנאשם הוגש כתב אישום לפיו, ביום 19.02.12 בשעה 10:01, שעה שנהג באיזור התעשייה בירכא, השתמש בטלפון שלא באמצעות דיבורית, בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה, התשכ"א – 1961.

2.הנאשם כפר בעובדות כתב האישום.

3.התביעה הביאה כעדה מטעמה את השוטרת, רס"מ מורן שרגא, עורכת הדו"ח והגישה באמצעותה את הדו"ח וכך נכתב בדו"ח ת/1.:

"במהלך פיקוח תנועה, עמדתי ביציאה מהמכללה, כשפניי לכיוון מערב, כאשר הרכב הנ"ל חלף אותי בנסיעה מדרום לצפון, כאשר הנהג מחזיק בידו הימנית פלאפון, ומצמיד לאוזן ימין תוך כדי נסיעה. קשר עין רציף בנסיעה אחריו עד לעצירתו כ-100 מ' לאחר מכן. הנהג לבדו ברכב. מזג אויר נאה. ראות טובה".

עפ"י הרישום בדו"ח הגיב הנאשם ואמר:

"אני עניתי לשניה וניתקתי".

כשנשאלה העדה כי הנאשם היה במצב של עמידה ולאחר מכן היא עצרה אותו. השיבה העדה:" אם היה דבר כזה, הייתי רושמת בדו"ח. לא היה ולא נברא".

5.מטעם הנאשם העיד הנאשם בעצמו ומסר את הדברים הבאים:

"אני אומר שזה מילה מול מילה. אין לי איך להוכיח בכלל שעצרתי בצד. היא טוענת שלא.

אני נכנסתי לירכא לעורך דין שלי. בדרך צלצל הטלפון ישר עצרתי בצד. דיברתי שיחה של כמה דקות. אחרי שהתחלתי לדבר ראיתי את הניידת מאחורי. גם הסתכלתי על המדרכה שאני עוצר נכון. התחלתי לנסוע, היא עצרה אותי. לקחה לי את הרישיון, הלכתי אליה לאוטו, היא רשמה לי דו"ח. חשבתי שזה בכלל חנייה. היה איתה עוד שוטר באוטו. היא נהגה, היה לידה מישהו".

הנאשם ציין כי הוא עצר בצד ודיבר בטלפון, וכאשר ראה את השוטרת במראה המשיך לדבר כי היה במצב של עצירה.

6.לאחר ששמעתי הן את הנאשם והן את עדת התביעה, שקלתי את דבריהם והתרשמתי מהופעתם בבית המשפט, הגעתי למסקנה כי לא אוכל להסתמך על עדותה היחידה של עדת התביעה, ולאור עדותו הנחרצת והמשכנעת של הנאשם התעורר בליבי ספק שמא נפלה טעות בגרסתה של עדת התביעה.

עדת התביעה העידה בצורה ברורה וכך עשה גם הנאשם, עדת התביעה ציינה כי הנאשם דיבר בטלפון נייד במהלך נסיעה, לעומתה הנאשם ציין בצורה נחרצת כי היה במצב של עצירה כשענה לטלפון.

טעם נוסף לספק שהתעורר בליבי אני מוצא כי יחד עם השוטרת היה שוטר אשר ישב ברכב והיה עד לאירוע. השוטרת לא זכרה את שמו ואף לא ציינה את פרטיו בדו"ח.

השוטר בנסיבות העניין הינו עד רלבנטי, ואי הבאת עד רלבנטי פועלת לרעת הצד אשר לא דאג להזמינו.

בנסיבות העניין, בשל אי רישום פרטיו האישיים של השוטר נמנע מהנאשם אף ההזדמנות לזמן את השוטר הנ"ל על מנת להוכיח את גרסתו.

מכל האמור לעיל, אני מזכה את הנאשם מחמת הספק מהעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

המזכירות תמציא העתק מהכרעת הדין לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>