מדינת ישראל נ' סנאפרה(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום ראשון לציון |
22840-11-13
14.11.2013 |
|
בפני : שמעון שטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: ראתב סנאפרה (עציר) |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
1.כנגד המשיב הוגש כתב אישום ובו 3 פרטים שעניינם זיוף בכוונה לקבל דבר במרמה, שימוש במסמך מזוייף, כניסה שלא כדין לישראל, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, התחזות לאחר, אחזקת נכס הרכוש כגנוב.
2.מסתבר, כי המשיב מצוי בתחומי מדינת ישראל פרק זמן של שנה וחצי כאשר הוא משתמש בת.ז. מזוייפת, עוד עולה כי המשיב אף פתח חשבון בנק בשם של אחר, המופיע באותה ת.ז. מזוייפת, ומנהל שם חשבון עו"ש וחסכון בסכומים משמעותיים למדי.
3.בשעה שנתפס ביום 2/11/2013 על ידי המשטרה, הציג בפני השוטר את אותה ת.ז. מזוייפת והתייצב בשם שאיננו שמו.
4.עוד נמצא ברשותו ת.ז. נוספת על שם אחר וכן טלפון סלולארי החשוד כגנוב.
5.על בסיס האמור, מבקשת המדינה להורות על הארכת מעצרו עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינו תוך שהיא מפנה גם לעברו הפלילי הקודם הכולל הרשעות בעבירות בטחון אמנם מתקופות ישנות למדי, האחת מ- 1/2002 בגין עבירה של קשירת קשר לעבור עבירה אז נדון על ידי בית המשפט הצבאי בשומרון למאסר של 20 חודשים, וכן עבירות בטחון חמורות של הנחת חמרי חבלה, נשיאת נשק וחבלה כתוצאה מהשלכת בקבוק תבערה בגינם נדון למאסר בפועל של 4 שנים.
6.לטענת הסנגור, אכן קיימות עילות מעצר בעניינו של המשיב אם כי העיקרית שבהם הינה החשש להמלטות מן הדין בעוד שעילת המסוכנות הינה משנית.
7.עולה כי כן, כי לא מדובר בעבירת שב"ח קלאסית אלא באדם היוצא ונכנס את מדינת ישראל באורח תדיר בתקופת זמן של כשנה וחצי כאשר הוא מזדהה כאדם אחר ואף מבצע פעילות כספית באמצעות חשבון בנק בשם אחר אותו פתח.
8.למשיב עבר פלילי בטחוני משמעותי, אם כי מתקופה קודמת של שנים לא מועטות.
9.אני סבור כי נסיבות אלה מחייבות את המשך מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינו.
10.ראה למשל פסק דין מנחה שניתן לאחרונה בבש"פ 6781/13 מיום 4/11/2013 של כבוד השופטת ארבל.
11.אני מורה לשב"ס ליתן 5 שיחות טלפון על חשבון המדינה.
ניתנה והודעה היום י"א כסלו תשע"ד, 14/11/2013 במעמד הנוכחים.
שמעון שטיין, שופט
החלטה
נוכח הודעת הסנגור כי הקריא לנאשם את כתב האישום והוא הבינו, אני קובע כי משפטו של המשיב-הנאשם החל היום.
המזכירות תקבע מועד לקיום הקראה.
ניתנה והודעה היום י"א כסלו תשע"ד, 14/11/2013 במעמד הנוכחים.
שמעון שטיין, שופט
הוקלד על ידי זהבה יעקוביאן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|