חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' סמכה

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
206-05-11
8.5.2011
בפני :
שמואל יציב

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
תאופיק סמכה
החלטה

החלטה

על פי כתב האישום שיש לו ראיות לכאורה נהג המשיב ברכב כאשר היה פסול מלנהוג בעקבות שני פסקי דין בהם הורשע.

המשיב נהג ברכב כשהיה שיכור (סרב לבדיקת נשיפה) ומהתנהגותו גם עולה כי היה שיכור במידה ניכרת. מטופס בדיקת המאפיינים עולה כי ריח אלכוהול נדף מפיו, צעק ודיבר לא לעניין, ביקש לשוחח עם ראש הממשלה, ולא ידע היכן הוא נמצא. מדוחות הפעולה עולה כי סרב בתוקף לבדיקת נשיפה, טען כי לא נהג ברכב.

המשיב נעצר לאחר שסטה מנתיב נסיעתו ופגע במעקה בטיחות במקום.

למשיב רשיון נהיגה משנת 1989 ולחובתו 29 הרשעות קודמות: מתוכן 3 של נהיגה בשכרות, של מקרה אחד מתוכם גם גרם לתאונת דרכים. לנאשם גם הרשעה בתאונת דרכים נוספת.

אין ספק כי מדובר במשיב מסוכן ומסוכנותו נלמדת לאור הרשעותיו הקודמות, והעובדה כי גם מקרה זה זלזל בחוק בכך שנהג ברכב למרות שני פסקי דין שבהם נפסל מלנהוג, ועשה זאת כשהוא שיכור.

חלופת המעצר שמציע ב"כ המשיב אינן מספקות במקרה זה.

בכל חלופות המעצר שהיו בפסקי הדין אותן הציג ב"כ המשיב לבית המשפט הייתה הפקדה כספית ולא התחייבות. במקרה אחד הייתה הפקדה כספית של 5000 ₪. במקרה אחר הפקדה כספית של 20000 ₪ ובמקרה שלישי הפקדה כספית של 10000 ₪. בנוסף היו איזוק אלקטרוני, חלופת מעצר בית שלא ע"י בני משפחה מקרבה ראשונה ואפשרות של המשטרה לבדוק ביצוע תנאי השחרור 24 שעות ביממה.

במקרה שלנו נראה לבית המשפט שהמפקחים על תנאי השחרור אינם יכולים להוות פיקוח יעיל. המפקח האחד הוא אביו של הנאשם שהוא בין 79, כבד שמיעה ואינו דובר השפה העברית, כך גם לא יוכל להודיע למשטרה במועד אם המשיב יפר את תנאי השחרור. המפקחת השנייה היא אשתו של הנאשם וקיים חשש כי לא תפר את הוראותיו של המשיב.

המשיב ואביו הינם דלי אמצעים ואין באפשרותם להפקיד כל סכום כסף שהוא כערבון להתחייבות המשיב לקיים את תנאי השחרור בערבות. אם אין למפקחים, שאינם עובדים, אפשרות להפקיד סכום כסף כערבון להתחייבות, מה הטעם בערבות שאינה ניתנת למימוש בגלל מצבם הכלכלי של המפקחים?

גם המקום המוצע "למעצר הבית" אינו יכול להבטיח פיקוח יעיל על תנאי השחרור מאחר ומדובר בכפר שאין בו שמות רחובות ואין מספרי בתים, ולא ניתן לדרוש משוטרים שבאים לפקח על תנאי השחרור כי בכל מקרה כזה יעשו חקירות בכפר היכן מתגורר אביו של המשיב. עצם החקירה יכולה לאיין את הפיקוח.

לאור כל האמור לעיל החלטתי כי המשיב יעצר עד תום ההליכים המשפטיים בתיק תת"ע 204-05-11.

ניתנה והודעה היום ד' אייר תשע"א, 08/05/2011 במעמד הנוכחים.

שמואל יציב, שופט

הוקלד על ידי: דליה לינבנד התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>