מדינת ישראל נ' סלם ואח'
|
מ"י בית משפט השלום ראשון לציון |
24750-02-10
14.2.2010 |
|
בפני : יחזקאל קינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. לינדה סלם 2. מרים השאש |
| החלטה | |
החלטה
1.זוהי בקשה להורות על מעצרה של החשודה 1 (להלן: "החשודה") לתקופה של 10 ימים.
החשודה עובדת כרכזת מחשוב בכירה במינהל האזרחי במת"ק בית לחם ולפי גירסתה גם מבצעת תפקיד נוסף של ראש ענף התעסוקה.
החשד המיוחס לה הוא חשד לכך שהפיקה ביחס עם אחרים במירמה ובהפרת אמונים אישורי עבודה בישראל לתושבי שטחים בתמורה לסכומי כסף נכבדים, כאשר העבירות בהן היא חשודה הינן עבירות של לקיחת שוחד, מירמה בנסיבות מחמירות, מירמה והפרת אמונים בתאגיד וקשר לפשע.
2.הוגש דו"ח סודי שסומן במ/1 והמתאר פרשייה רחבת היקף של הנפקת אישורי עבודה לתושבי השטחים, כאשר במסגרת פרשה זו נעצרו מספר רב של חשודים.
3.עיינתי בדו"ח הסודי וגם בחומר הרלבנטי מתוך תיק החקירה והגעתי לכלל מסקנה כי אכן קיים בהחלט יסוד סביר לחשד כי החשודה עברה את העבירות המיוחסות לה.
4.כמו כן השתכנעתי גם כי אם תשוחרר החשודה ממעצרה עכשיו, קיים חשש לכך שישובשו הליכי החקירה, כאשר יש לזכור כי מדובר בחקירה מסועפת.
אמנם, בוצע חיפוש בביתה של החשודה וגם במקום עבודתה, אבל עדיין החקירה הגלויה נמצאת בראשיתה וזאת לאחר שבוצעה חקירה סמויה משך פרק זמן ארוך יחסית.
5.השאלה שנותרה היא פרק הזמן שבו תישאר החשודה במעצר.
בחנתי את פעולות החקירה שהמשטרה מבקשת לבצע.
מדובר כפי שציינתי לעיל, בחקירה מורכבת, מסועפת הכרוכה בביצוע פעולות חקירה רבות שבהן מעורבים מספר רב של מחקרים וכן קיימים מסמכים לא מעטים.
שמעתי כי החשודה סובלת ממחלה ובוודאי ששהות במעצר איננה יכולה להועיל ויש חשש שאף תזיק לחשודה, אך שיקול זה לבדו איננו יכול להוות סיבה לקיצור המעצר, וכמובן שעל שירות בתי הסוהר יהיה לדאוג לכך שהחשודה תקבל את הטיפול הנדרש לנוכח מחלתה האמורה.
6.המשטרה ביקשה 10 ימי מעצר אך להערכתי פרק זמן זה ארוך מן הדרוש, בוודאי כאשר מדובר בהארכת מעצר ראשונה וכאשר על בית המשפט לפקח על החקירה.
7.לפיכך אני מורה על מעצרה של החשודה עד ליום 21.2.10 שעה 14:00.
בית המשפט מבהיר למשטרה כי הוא מצפה לכך שפעולות החקירה יבוצעו באופן רצוף ואינטנסיבי על מנת שייעשה מאמץ לכך שהחקירה תמוצה בפרק הזמן הנזכר לעיל.
ניתנה והודעה היום ל' שבט תש"ע, 14/02/2010 במעמד הנוכחים.
יחזקאל קינר, סגן נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|