- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' סיבוני
|
ת"ד בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
9926-12-10
15.11.2011 |
|
בפני : מרים קסלסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מרדכי סיבוני |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לביטול הכרעת דין וגזר דין שניתנו בהעדר המבקש.
הזמנה לדין שנשלחה לכתובתו חזרה בסימון "לא נדרש". המבקש לא טען שהוא גר בכתובת אחרת, אלא נטען באופן כללי כי "חלוקת הדואר אינה מסודרת".
הנאשם הואשם כי ביום 2/8/10 בשעה 17:00 לערך לא ציית לתמרור "עצור" - ב-37 , לא נתן זכות קדימה, נהג ברשלנות וגרם לתאונה ונזק לרכוש.
המבקש לא צירף תצהיר ולא פירט מדוע ייגרם לו עוול בהותרת הכרעת הדין על כנה. כל שנטען בבקשה על ידי בא כוחו הוא שפרטי התאונה לוקים בחסר.
בנסיבות הללו, ובהתאם להוראות סעיף 130 (ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 ולהלכה הפסוקה, המבקש לא עמד באחד מן התנאים על מנת שתבוטל הכרעת הדין: הוא לא הוכיח שאי קבלת הדואר הרשום היה בנסיבות שלא תלויות בו, ולא נכנס לפרטי הגנתו כדי לשכנע כי הרשעתו מהווה עיוות דין ממשי.
ב"כ המבקש טען כי פרטי האישום אינם ברורים די הצורך. אם הנאשם עבר ביום 2/8/10 בשעה 17:00 שתי תאונות דרכים ובשתיהן נחשד באי ציות לתמרור ב-37, ועל כן הוא אינו יודע על איזו מהן הוא מואשם, הייתי מצפה כי יתייחס בבקשתו לשתי התאונות, מכל מקום לא נטען כדבר הזה, והטענה כי כתב האישום אינו מפורט דיו הינה טענה בעלמא אשר אין בה כדי לפגוע בהגנתו של הנאשם, לו היה מתייצב לדיון או בהרשעתו. (ראה ב"ש (מחוזי ירושלים) 8935/09 כדורי נ' מדינת ישראל)."
יצוין כי בהעדר תצהיר מטעם המבקש היה מקום לדחות הבקשה על הסף (ראה רע"פ 9142/01 איטליא נ' מדינת ישראל), אולם לפנים משורת הדין התייחסתי לטיעוני בא כוחו, כאילו נרשמו הם בתצהיר מפיו של הנאשם וכאמור לעיל, לא מצאתי כי יש להיענות לבקשה.
אשר על כן אני דוחה את הבקשה.
לפנים משורת הדין ועל אף שלא נתבקשתי לכך, אני מאריכה המועד להפקדת רישיון הנהיגה עד לא יאוחר מיום 1/12/11. כמו כן אני מבטלת את קנסות הפיגורים, המבקש ישלם את הקנס המקורי בסך 1,500 ₪ ב-3 תשלומים חודשיים החל מיום 1/12/11.
הנאשם מוזהר בזאת כי העונש המקובל לגבי נהיגה בזמן פסילה הוא מאסר בפועל. וכי תקופת הפסילה תחל להיחשב רק מיום הפקדת רישיון הנהיגה. בכל מקרה, במידה ולא יפקיד במועד, ייחשב כפסול מלנהוג.
ניתנה היום, י"ח חשון תשע"ב, 15 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
