מדינת ישראל נ' נשיא

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום ראשון לציון
22191-05-10
13.5.2010
בפני :
אילן בן-דור

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
שאול נשיא
החלטה,החלטה

החלטה

בקשה להארכת מעצר המשיב  ב-5 ימים לפי סעיף 13 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) התשנ"ו– 1996(להלן:"החוק") המייחסת לו חשד בביצוע עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש ואיומים בעובדות נאמר כי איים על בחורה שידקור ויהרוג אותה .

עילות המעצר הנטענות הן: קידום חקירה, מסוכנות,וחשש משיבוש הליכי חקירה.

המשיב נעצר ביום 13.5.10  שעה   2:55.

בדיון הוסיף המשיב כי אירוע התקיפה המיוחס אירע ערב יום העצמאות וכי תלונה הוגשה אתמול ביום 12.5.10  לאחר שאיים עליה טלפונית, בתווך מסרה על האירוע לאדם נוסף.  החשוד מפוקח מחמת עבירת מין.

המשיב מכחיש את המיוחס לו.ב"כ המשיב טען כי יש להבדיל בין אירוע תקיפה לאירוע האיומים וציין כי לטענתו התלונה כבושה .לטעמו יש לשחררו ולחלופין תוך ציון היותו במעקב אחרי התנהגותו בפן מסויים שלה.

עצם המעצר

בדיון הוצג לעיוני חומר החקירה שביסוד הבקשה.בכללו מידע חסוי שסומן בפרוטוקול כמב/1  המפרט 6  פעולות חקירה שנאמר שנדרשות ומחייבות את מעצר המשיב עד לסיומן,

 בחומר ובמידע, מצוי  חשד סביר, כנחוץ לשלב זה של החקירה , הקושר את  המשיב לעבירה. ער אני לטענה הנוגעת לכבישת עדות, אך להתרשמותי אין בה לגרוע בשים לב לחומר שבפני מקיומו של חשד סביר.

כמו כן מתקיימת עילת מעצר בהתאם לסעיף 13(א) לחוק.

קיימת עילת קידום החקירה .בדו"ח הסודי קיימות גם פעולות חקירה שלא ניתן לקיימן  "באורח סביר" אלא כשהחשוד במעצר . אף טבוע בנסיבות חשש משיבוש חקירה  

המעשים  המיוחסים מקימים עילת מעצר של  "מסוכנות"  אגב לטענתה היית בת זוג לתקופה ארוכה יותר.  

העדר חלופה לשלב זה

ער אני להוראת סעיף 13(ב) לחוק, אולם, נוכח המידע, והנסיבות הנ"ל, מצאתי שיש לעצור את המשיב ,ולא ניתן להשיג, בשלב זה, את מטרת המעצר בדרך שפגיעתה בחירות המשיב פחותה .לא ניתן להעדיף, בשלב זה,  את שחרורו בערובה על מעצרו .

באשר ,  לטענת הסנגור הנוגעת לשחרור לחלופה בשים לב להיותו בסוג של פיקוח ברם,  דבר ביצוע, על פי חשד סביר, של העבירות , בעת היותו בפיקוח בשלב זה לכאורה גורע מהאימון שיש ליתן באפשרות לשחררו לחלופה כבר בשלב זה 

משך המעצר

מצאתי הצדקה להיעתר לבקשה לעצור, עם זאת גם בשים לב לחלק מטיעוני הסנגור הנוגע לצורך לפקח לא מצאתי לעצור למלוא התקופה המבוקשת

לפיכך , המשיב ייעצר  המשיב עד ליום 16.5.10   שעה  12:00

 (זכות ערר כחוק)

ניתנה והודעה היום כ"ט אייר תש"ע, 13/05/2010 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>