חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' נסרה(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום עכו
14436-07-10
23.1.2011
בפני :
וויליאם חאמד

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
טארק נסרה (עציר)
החלטה,החלטה,החלטה

החלטה

התרשמתי מעויינות העד כלפי המאשימה שזימנה אותו לעדות, לנוכח תשובתו העקבית לשמור על זכות שתיקה ולא להשיב לשאלות שהוטחו בפניו, אף שאין בשאלות סיכון כי יפליל את עצמו, ולכן אני נעתר לבקשה להכריז עליו כעד עויין.

ניתנה והודעה היום י"ח שבט תשע"א, 23/01/2011 במעמד הנוכחים.

וויליאם חאמד, שופט

החלטה

הודעת עד במשטרה תוגש כראיה קבילה, אף שהינה עדות שמיעה, על דרך החריג המוסדר בסעיף 10א' לפקודת הראיות, שקובע את התנאים לקבילות הודעה כאמור והן: היות ההודעה בכתב, ניתנה מחוץ לכתלי בית משפט, מתן ההודעה הוכח במשפט, נותן ההודעה הוא עד במשפט וניתנה לצדדים הזדמנות לחקור אותו, והעדות בבית המשפט שונה מן ההודעה במשטרה באופן מהותי או שהעד מכחיש את תוכנה או אינו זוכר אותו.

המדובר בשתי הודעות בכתב שניתנו במשטרה על ידי מי שהינו עד היום בבית המשפט ולצדדים ניתנת ההזדמנות לחקור אותו, משכך מתקיימים דרישת הכתב והיות מוסר ההודעה עד במשפט כאמור.

העד בפניי שתק בעדותו וחזר על תגובה אחת ועקבית לפיה, הוא שומר על זכות השתיקה.

יש לראות בשתיקתו של העד כשינוי מהותי מהגרסה שמסר בחקירתו במשטרה ולכן מקיימת היא אחר רכיב זה של הוראת סעיף 10א' הנ"ל. יש להעיר כי העד לא הסתפק בשמירה על זכותו לאי הפללה עצמית, אלא שנתן תשובה גורפת לפיה, הוא שותק במשפט ויש בכך כדי להוות שינוי מהותי מהגרסה שמסר במשטרה, כאמור.

יחד עם זאת, את שתי ההודעות יש להגיש באמצעות מי שגבה אותם במשטרה, שהרי נדרש יסוד נוסף לפיו, יש להוכיח את מתן ההודעה במשטרה.

על כן, המאשימה תזמן את החוקר שגבה את ההודעות לעדות בישיבה הבאה ותגיש באמצעותו את ההודעות במידה ותוכח נתינתן, כאמור.

ניתנה והודעה היום י"ח שבט תשע"א, 23/01/2011 במעמד הנוכחים.

וויליאם חאמד, שופט

החלטה

אני פוסק למתלונן מר אחמד שימי ולעד התביעה חוסאם טרביה, הוצאות בסך 150 ₪ לכל אחד.

המשך שמיעת פרשת התביעה יתקיים בדיון שקבוע ליום 8/3/11.

המאשימה תזמן עדיה לדיון הנ"ל.

ניתנה והודעה היום י"ח שבט תשע"א, 23/01/2011 במעמד הנוכחים.

וויליאם חאמד, שופט

ד. רוטפלד

הוקלד על ידי: דליה רוטפלד התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>