מדינת ישראל נ' משה זוהר(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום לתעבורה בירושלים |
3699-07-10
20.7.2010 |
|
בפני : שרון לארי-בבלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אליהו משה זוהר (עציר) |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה למעצר עד תום ההליכים של המשיב בגין שתי עבירות של נהיגה בזמן פסילה, עבירה ללא רשיון נהיגה (בלתי מורשה), מסירת שם כוזב ושימוש ברכב ללא פוליסת ביטוח.
בפרוטוקול הדיון מיום 12.7.10 בפתח הדברים בפני כב' השופט טננבוים בקש ב"כ המאשימה לתקן את כתב האישום ולהוסיף סעיף של נהיגה ללא רשיון נהיגה. כתב האישום אכן תוקן, אם גם הושמטה הוראת החיקוק, ואני סבורה כי ליקוי זה ניתן לתקן בקלות ואכן ב"כ המאשימה בקש להוסיף סעיף החיקוק ומאחר ובשלב מקדמי אנו מצויים אין מניעה שיעשה כן.
לגופו של עניין, משהוגש כתב אישום רשאי בית המשפט לצוות על מעצרו של נאשם עד תום ההליכים אם קיים יסוד סביר לחשש ששחרור הנאשם או אי מעצרו יביא לשיבוש הליכי משפט, להתחמקות מהליכי שפיטה או להשפעה על עדים או לפגיעה ראיות בדרך אחרת (סעיף 21 לחוק החסד"פ – סמכויות אכיפה – מעצרים) התשנ"ו-1996.
בנסיבות העניין שבפניי ומאחר ואין זו הפעם הראשונה בה נוטל הנאשם הגה למרות שאיננו מורשה כלל ומאחר והזדהה בפרטי אחר אני סבורה כי קיים אכן יסוד סביר לחשש ששחרורו או אי מעצרו יביא להתחמקות מהליכי שפיטה.
צודק ב"כ המשיב כי כבר כאשר בקש שהישיבה תשמש חלופת מעצר הודעתי לו כי אין בכך טעם וכי הישיבה לא תוכל לשמש חלופת מעצר מאחר והפיקוח שם אינו בגדר פיקוח ממשי. לא מצאתי באמירה זו משום פגיעה בכבודו של ב"כ המשיב.
כאשר נדרשים אנו לשקול חלופת מעצר חובה לבדוק האם אכן בחלופת מעצר זו תאויין המסוכנות הטמונה בשיחרורו של המשיב מהמעצר.
בנסיבות העניין מצאתי כי חלופת המעצר המוצעת על ידי ב"כ המשיב איננה בגדר חלופה הולמת.
לסיום אציין כי אינני רואה גזירה שווה בין נהיגה בזמן פסילה שהיא מהווה זלזול באושיות החוק לבין נהיגה ללא רשיון כלל כלומר אדם שאיננו מורשה אך אוחז בהגה ומסכן בכך את כל יתר משתמשי הדרך. למעלה מן הצורך אעיר כי המשיב שבפניי מואשם הן בזה והן בזה.
נוכח כל האמור לעיל אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.
זכות ערר כחוק.
ניתנה והודעה היום ט' אב תש"ע, 20/07/2010 במעמד הנוכחים.
שרון לארי-בבלי, שופטת
החלטה
שירות המבחן למבוגרים יערוך תסקיר מעצר מלא הכולל התייחסות לחלופת מעצר.
השירות יפגש עם המשיב בבית המעצר במגרש הרוסים.
קובעת לדיון נוסף בבקשה למעצר עד תום ההליכים ליום ג' 10.8.10 בשעה 10:00.
המשיב יובא באמצעות שב"ס.
למען הסר ספק ישאר עצור עד החלטה אחרת ואין מניעה כי שופט אחר ידון בבקשה וישנה החלטתי למעצר עד תום ההליכים במידה ויתקבל תסקיר חיובי.
ניתנה והודעה היום ט' אב תש"ע, 20/07/2010 במעמד הנוכחים.
שרון לארי-בבלי, שופטת
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|